Szennyvíztisztító munkák

Kedves Doktor Úr! Villamosmérnök vagyok és munkámmal együtt jár, hogy szennyvíztelepeken automatizálási problémákat oldjak meg. Be vagyok oltva Hepatitisz A és B, Tifusz elleni védőoltással valamint Tetanus injekciót is kaptam. A munkám során időnként közel kerülök a szennyvízhez és szennyvízpára illetve bőrre kerülő szennyvíz fröccsenés elképzelhető. Kis gyermekeim vannak. Két kérdésem lenne önhöz: Mennyire válhatok bármely fertőzés hordozójává a családom felé? Illetve ezekkel az oltásokkal mennyire vagyok én védve a fertőzések ellen? Tisztelettel és Köszönettel!

Dr. Lakos András válasza védőoltás témában

A szennyvízzel terjedő fertőzések száma elég nagy lehet, de az átvitel kockázata minimális. A higiénés rendszabályok betartása esetén nem kell aggódnia. Nincs más oltás, ami csökkentené a kockázatokat.

Kérdés: 2016. május 03., 11:46 ;Megválaszolva: 2016. május 03., 16:51
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Szteroid injekció után covid oltás...
Üdvözlöm! Március 11.-én fájdalmas porckorong sérvre kaptam szteroid injekciót. Már várom a napokban a covid oltást. Remélem nem kizáró ok. Ha...
Mi lehetett ez a tünet?
Tisztelt Doktor úr! A covid oltás kapcsán jutott eszembe egy probléma. Annak idején megkaptam az H1N1 oltást is, majd kb. fél, háromnegyed órával az...
Hepatitis védőoltás szövődményei
Tisztelt Doktor úr! Márciusban hepatitis A és B elleni oltásban, áprilisban hepatitis B oltásban részesültem. Az utolsó sorozat (hepatitis A és B)...
Encepur oltás utáni bőrpír
Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem jelenleg három és fél éves. 2015.. márciusában kapta első kullancs elleni védőoltását, majd egy hónap múlva a...
Re: Bexsero
Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam Önnek a Bexsero oltással és mellékhatásaival kapcsolatban. Azt válaszolta, hogy csecsemő korban kifejezettebb...