MYCOPLASMA PNEUMONIA ÉS SZÖVŐDMÉNYEI

Tisztelt Doktor úR Dékány Krisztina vagyok 41 éves. Lassan 2 éve jelentkezett az első tünetem a torokfájás, végig mentem a parkettán akár nyáron is a 40 fokban és megfájdult a torkom. Ezt követően jöttek a téli hònapok és rögtön torokfájás,, láz (arcüreggyulladás, homloküreggyulladás) egyik antibiotikum után kaptam a másikat, 5 hét volt mire elfogadható állapotba kerültem tavaly (2015) februárban. De aztán megint megfùjt a szellő vagy ha parkettára léptem vagy esetleg valaki rám tüsszentett és ismét jött a torokfájás, megfázás, amit nyáron „cataflam v”-vel, grippostadt, coldrex csillapítottam. Sajnos 2015 novembertől pedig folyamatosan visszaeső vagyok, a fent felsorolt tünetek mind megjelennek (tek) , mintha ping-pongoznának….már dolgozni sem tudok. Arcüreg-gyulladással kezdődött, aztán homloküreg-gyulladás és tüdőgyulladás….. 2016 januárban ízületi gyulladásom is volt 3 hét fizikoterápiát kaptam rá. 3 hete magánúton csináltattam egy labort légùti-betegségekre és pozitív eredményt kaptam a Mycoplasma pneumoniae IgM. Majd 2016-04-09 szombaton csináltattam tüdő CT-ét… annak az eredménye: soliter jobb felső lebenyi subpleuralis kerek gòc 5mm, lehet benignus. Az utóbbi 6hétben 5-féle antibiotikumot szedtem …de a tünetek nem szünnek (torokfájás, erős szúró mellkas fájdalom ami a jobb karomra és hátamra is kihat, állandó hőemelkedésem van antibiotikum szedése mellett is 37-37, 5) Ez idáig szedett antibiotikumaim Levoxa, fromolid uno, avelox, doxiciklin (8db 1 levél) , levofloxacin. A szedett antibiotikumok közül a doxiciklin pannon pharma szedésénél nem volt hőemelkedésem és a torokfájásom is jelentősen enyhült….viszont a mellkasi szúró fájdalom az megmaradt, jobb karomba és hátba sugárzóan… a doxiciklin szedését azért kellett abbahagynom mert kicsit megnagyobbodott a májam tőle és nem tudtam tovább szedni…. Nagyon elvagyok keseredve.: ( AZ LENNE A KÉRDÉSEM, HOGY BELGYÓGYÁSZAT -INFEKTOLÓGIA IRÁNYÁBA MENJEK-E TOVÁBB MIVEL KIMUTATTÁK A MYCOPLASMA PNEUOMINÁT ÉS A TOROK FÁJDALMAM IS MEGVAN VALAMINT A JOBB OLDALI MELLKASOM IS FÁJ AMI HÁTBA ÉS KARBA SUGÁRZIK, KICSI HŐEMELKEDÉSSEL 37-37, 5 ANTIBIOTIKUM SZEDÉSE MELLETT AMIBŐL VAN MÉG 3 SZEM. AZ ALAP RUTIN VIZSGÁLATOKON KÍVÜL NEM CSINÁLNAK TÖBBET AZ ORVOSOK ÉS MOSTMÁR 6. HETE NEM TUDOK DOLGOZNI, FOGYTAM IS KB 5 KG. EGY OLYAN ORVOST KERESNÉK AKI A TELJESKÖRŰ KIVIZSGÁLÁST ELVÉGEZNÉ AZ ALAP VÉRVIZSGÁLATOKON KÍVÜL, SZÉLESEBB KÖRBEN VALÓ GÓC KUTATÁST VÉGEZNE, SPECIÁLISABB LABOR VIZSGÁLATOKKAL. Esetleg a gyógyszeres kezelésen kívül valami más lehetőség választása ….mert a gyomrom is felmondja lassan …. NAGYON MEGHÁLNÁM A DOKTOR ÚR SEGÍTSÉGÉT.! Üdvözlettel: EGY ELKESEREDETT BETEG. UI: csatoltam a CT és a szerológia vizsgálat eredményeit

Dr. Lakos András válasza mycoplasma témában

A 2 éve tartó betegség hátterében kizárt, hogy mycoplasma fertőzés állna. Az antibiotikumok további szedésének nincs semmi értelme. Gégészeti góc elég valószínű. Idült mandulagyulladás, arcüreggyulladás lehet, de ezeket nem lehet antibiotikumokkal meggyógyítani.

Kérdés: 2016. április 11., 20:00; Megválaszolva: 2016. április 12., 18:13

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Rejtély
Tisztelt Dr nő/úr! Mindössze 20 éves vagyok és úgy érzem magam mintha egy 70 éves öregember lennék. Pedig sportolok, úszók, rendesen táplalkozom!...
Milyen betegség ez
Érdeklödni szeretnék erröl a betegségröl mycoplasma hominis.Hogyan kezelhetö mik a tünetei vagy esetleges szövödményei.Illetve milyen gyogyszerrel...
mycoplasma
Állandó visszatérő felső légúti infectió, néha térdhajlatban kialakuló bőrkiütés miatt vírusserológiai vizsgálat történt vérsavóból. A...
Egészséges ember széklete is okozhat...
Tisztelt Dr! Egy igen szerencsétlen eset miatt írok. A kérdés teljesen komoly, bár leírva talán nem annak tűnik. Dugulást szereltem a WC lefolyó...
Lehetek-e férges a macskámtól?
Kedves Doktornő/Doktor Úr! A cicámról kiderült, hogy férges. Kis fehér rizsszem alakú férgek jönnek ki belőle. Kezelését megkezdték. A...