Mi lehet ez?

Tisztelt doktor nő/úr! Lenne egy olyan problémám hogy nyáron a kutyámat felvettem és akkor eléggé szétkarmolta véletlenül a combomat. Talán még vérzett is egy kicsit de nem igazán foglalkoztam vele a karmolás pedig eltűnt! De talaláltám benne egy kullancsot ki is szedtük a kutyának pedig azóta semmi baja! Hozzá kell tenni hogy megkapja minden évben a veszetség és kombinált oltást és féregtelenitve is van! Aztán a karmolás után kb 2-3 hét után a combom kiütések jelentek meg, azt hittem allergia gondoltam majd elmúlik. Aztán viszont "vonalak" is megjelentek a combomon de csak apró pirosas lila foltok! Ennek sem tulajdonítottam nagy gondot gondoltam a kutya karmolás után maradt ott! Viszont egyre jobban terjedt (talán ez a legjobb szó rá) és mostmár majdnem a térdemnél van! Nyár óta van egy alvászavarom nyáron több napig egyszerűen nem bírtam aludni és a mai napig nehezen alszok el és valamiféle idegezség tör rám. Azóta néha fáj a térdem (melegség tölti el és fáj) és a könyököm is. Utánanéztem és először a "striát" találtam. Igaz télen mindenki hízik (énis híztam) de ezek a foltok már nyár közepe óta rajtam van kb. Aztán találtam egy kicsit ilyesztő dolgot a Bartonella baktériumot! Kérdésem az lenne hogy esetleg lehetséges, hogy a kutyátol elkaptam - (mert olvastam hogy a kullancsok terjesztik és volt is benne de a kutyának semmi baja, bennem pedig tudtommal soha nem volt kullancs! ) - és megfertőzött? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pék Tamás válasza Bartonella témában

Tisztelt Kérdező!

A Bartonella okozta megbetegedés leggyakrabban a karmolás környékén megduzzadó nyirokcsomó alapján merül fel. A betegség hónapokig is elhúzódhat, de spontán gyógyhajlamot mutat. Az alvászavar feltehetőleg nem ezzel áll összefüggésben, ahogy a bőrelváltozások sem. Bőrgyógyásznak kellene megmutatni a pirosas lila foltokat.

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. március 20., 16:00 ;Megválaszolva: 2016. március 29., 21:29
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Toxoplasma
Hányás, hasmenés
Zika vírus
Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes kismama vagyok és a mai napon egy családtag kertjében elég sok csípést szereztem szúnyogtól, ami mint utóbb kiderült...
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata