Hepatitisz A gyanú

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Panaszom a következő: 2014 december közepén heves gyomorfájdalmaim voltak, hasmenés és székrekedés váltogatta egymást. Koplalás nem segített. Ez kb. 3-4 nap után jelentősen enyhült. Azt hittem akkor hogy ez a vizsgastressz számlájára írható. Azonban enyhe panaszok jelenleg is fennállnak. A szokásosnál valamivel világosabb széklet, és székelés után mindig marad egy kis teltség érzés. Gyomorfájdalom nincs, vagy csak nagyon enyhe. Az egész jelenség inkább kellemetlen és aggasztó. Hepatitisz A-ra gyanakodtam, vérvételt is csináltattam február elején. Kiderült hogy A-B-C mind negatív. Sárgaság nem volt. Kérdésem hogy lehetséges-e hogy a Hepatitisz A-nak még vannak enyhe tünetei, de már a vérben nem kimutatható? Hová kellene fordulnom, hol tudnák kideríteni hogy pontosan mi a probléma/ van-e probléma! Sem az életmódom, sem a táplálkozásom nem változott a panaszom előtti időszakhoz képest. A hepatitisz-A elkapásának volt elméleti lehetősége. Előre is köszönöm szépen válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza hasi panasz témában

Tisztelt Kérdező!

A hepatitisz A vizsgálata ellenanyag kimutatáson szokott alapulni, azaz ha átesett a betegségen, akkor van kimutatható ellenanyag a vérében, ha nem, akkor nincs. Így ez alapján nem valószínű a fertőzés.

Panaszai egyébként sem jellemzőek A hepatitisre.

További kivizsgálást a háziorvosának kellene kezdeményezni.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. február 27., 10:18; Megválaszolva: 2015. március 03., 19:53
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után