HPV az injekció ellenére?

Tisztel Doktor Úr! 14 éves korombon volt lehetőségem beadatni magamnak a méhnyakrák elleni 3 oltást. Ennek ellenére egy hónappal ezelőtt a nőgyógyászom a hüvelybemenetnél condylomát vett észre. 4 alkalommal voltam már ecsetelésen, de sajnos nem tudom, hogy meddig fog ez eltartani. Én magamon nagyon nehezen találtam meg az elváltozásokat, mert nagyon aprók. Azt szeretném megtudni, hogyha már kaptam injekciót és hetente járok ecsetelésre körülbelül mennyi idő alatt múlhatnak el a kinövések, ha gombostűfej nagyságúak? Illetve, hogyha elmúlnak, kijöhet-e újra? Az elmúlt hónap tüdőgyulladásom volt és nagyon gyenge volt a szervezetem, ezért arra gondoltam, hogy az injekció talán ezért nem volt hatásos. Viszont, ha későbbiekben is előjöhet, akkor mi a teendőm, ha már megkaptam az oltásokat? Illetve a felvételhez az van írva, hogy 40/15 a kezeléshez meg, hogy P2. Meg tudná mondani, hogy ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Az lehetséges, hogy az injekció előtt már fertőzés alakult ki HPV azon törzseivel, /6-os, 11-es/, mely a condyloma kialakulásában szerepet játszik. A HPV-nek napjainkban több mint 130 fajtája ismert, melyek közül körülbelül 40 okoz nemi szervi betegséget. Alacsony és magas rizikójú HPV-típusokat különböztetünk meg. Az előbbiek többnyire szemölcsök - Condylomák - kifejlődését idézik elő a nemi szervek nyálkahártyáján. Ezek közé tartozik a 6-os és a 11-es típus, melyek a Condylomák 90%-áért felelősek.

A magas rizikójú HPV-típusok ritkábban okoznak tüneteket, ám hosszú ideig a szervezetben lappangva komolyabb betegséget okozhatnak. Az esetek 90%-ában ennek a csoportnak a 16-os, illetve 18-as típusa felel a méhnyakrák kialakulásáért.

A szám nem tudom mit jelent, talán a lelet számát, a P2 az normális cytológiai lelet.

Kezelésre és az ismételt megjelenés megelőzésére immunrendszer erősítés jön szóba.

Kérdés: 2015. február 26., 17:04; Megválaszolva: 2015. február 26., 23:22
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után