Nemi herpesz wc ülőkétől, borotvától

Jónapot! ha édesanyám nemi herpeszben szenved a wc ülőkétől ugye nem kaphatom el?! meg fürödtem és belelöktem a borotváját ugye nem kaphatom el?! nagyon parázom.... olvastam a neten hogy wc n is elkapható és a lappangási idő alatt tovább adhatnám?!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza nemiherpesz témában

Kedves Kérdező!

A WC ülőkét nem árt fertőtleniteni vagy papirral boritani. Valószinü, hogy a borotva kádba esése sem okozott fertőzést. A patikában kapható Acyklovir krém használata lehetséges eljárás. Ha teljesen biztos akar lenni akkor a Herpes 1, 2 virus meghatározását kell kérni/ vérvétel /, ha együttlétek alkalmával gumit használnak lappangási idő alatt sem adja tovább a "feltételezett " herpest.

Jók a kérdései és valóban figyeljen mindenre! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. február 10., 17:42; Megválaszolva: 2015. február 10., 19:55
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?
CMV fertőzés hatása...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Terhességem 21.hetében (tavaly június) egy TORCH teszt aktív CMV fertőzést igazolt. CMV IgG/CLIA (Liaison):112,0 U/ml...