nemi herpes

Tisztelt Doktor Úr! 12 napja alakultak ki a nemi szervemen hólyagok. Voltam vele a nőgyógyászomnál, kezelt gyógyszerrel és kenőccsel is. Most már elmúltak, de nem nyugodtam meg. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a továbbiakban hogy kell megvédenem a páromat a fertőzéstől? Mennyi idő elteltével lehetünk újra együtt, és mit csináljunk, vagy ne csináljunk annak érdekében, hogy biztos ne kaphassa el tőlem a herpes vírust?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Herpszvírus fertőzés témában

Kedves Kérdező! A herpesz vírussal a magyar lakosság 70-80 %-a fertőződik valamikor. A vírus megbújik gyógyszerek számára elérhetetlenül valamelyik perifériás idegrost tokjában tünetmentesen.Csak akkor jön kiszámíthatatlan időnként az idegrost által ellátott felszínre kellemetlen tünetekkel ha az immun állapot valami miatt megroggyan. Ilyen tényező sokféle és egyéni. Van, akinek általában menzeszhez, napozáshoz, ajakherpesznél undorérzethez stb. kötődik az immun változás. Van, hogy hónapokig, esetleg évekig nem jön elő, majd ismét gyakrabban. Csal aktív bőrképlet idején fertőz, a hólyagos, majd fekélyecske korszakban, de csak akkor, ha a partner leromlott immun korszakban van. Ha gyakrabban ismétlődne, a tablettakúra ismétlése javasokt a kenőcsök mellé.

Kérdés: 2015. február 05., 21:15; Megválaszolva: 2015. február 06., 16:04
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?