Ki lehet gyógyulni a HPV-ből?

Kigyógyulhatunk a HPV betegségből? Kilenc hónappal ezelőtt voltam rákszűrésen. Akkor ott a vizsgálat során kóros, körkörös elváltozást vettek észre.Bár az orvos nem mondta, de a neten azt írták, hogy ez rákmegelőző állapot! A citológiám negatív lett. Fél év múlva ismét visszamentem, akkor a doki azt mondta, hogy sokat javult, és ha így mentem volna fél évvel ezelőtt akkor nem mondta volna, hogy menjek vissza kontrollra. A citológia ismét negatív lett. Mivel babát szeretnénk elhagytuk az óvszert. Ennek két vagy három hónapja. A férjem péniszén ezen a héten megjelent egy vörös folt, a makkon pedig két pattanás-szerű valami. Azóta pár nap leforgása alatt nagyon elterjedtek a piros nagyobb kiterjedésű foltok. Nem fáj neki, nem viszket, nincs panasz. Utána néztem az interneten és legjobban a Queyrat erythroplasi-ra hasonlít, ami egy rákmegelőző állapot! Nagyon megijedtem mert arra gondolok, hogy tőlem kapta el, a hónapokkal ezelőtti elváltozás miatt. Semmiféle tájékoztatást nem kaptam anno az orvostól, csak annyit kérdeztek, hogy volt e hpv oltásom. de nincs. Lehet, hogy HPV-s voltam/vagyok és most a férjem is az lett? Rákmegelőző állapotot csak hpv okozhat? Ki lehet belőle gyógyulni? Ha negatív volt a citológia attól lehetek még HPV-s? A férjem előtt nem voltam senkivel, ő volt az első szexuális partnerem és egyben az utolsó is! várjunk a babával? Elnézést a sok kérdés miatt, de nagyon félek! Orvoshoz csak jövőhéten tudunk menni sajnos!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza HPV témában

A leírtak alapján ismételt szakorvosi vizsgálat javasolt, a férj urológia szakvizsgálata is szükséges.Feltehetőleg gyulladás az oka a leírt tüneteknek, ennek konkrét megállapítása szakorvosi vélemény alapján lehetséges. A cytológia leleten létható és azt le is szokták írni, ha HPV fertőzésre utaló kép van.Ekkor úgynevezett HPV vizsgálat szükséges, ez a partnernél is szóba jön.

Normális, negativ cytológiai lelet esetén a leírt aggodalom nem valószínű.

Kérdés: 2015. január 31., 20:36; Megválaszolva: 2015. február 02., 21:30
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?