Nuvaring és Candida gomba

Tisztelt Doktor Úr! Azért írok Önnek, mert sajnos 1, 5 éve tartó nemi betegségem van. Ez a betegség teljesen kihatott a nemi életemre, konkrétan olyan nem létezik. A párommal próbálunk kitartóan küzdeni és a megoldást keresni, de sajnos már 8 nőgyógyásznál is jártam többször is, de egyikőjük sem tudott rajtam segíteni. Nuvaring hüvelygyűrűt használok mióta együtt vagyok a párommal és a gyűrű használata után kaptam el először gombát és azóta sajnos nem múlt el. Az orvosokat akiknél jártam, kérdeztem, hogy esetleg okozhatja e a gyűrű ezt a rég óta tartó betegségemet, de azt mondták, hogy nem valószínű, ezért se hagytam abba a használatát. Most Önhöz fordulok, hogy Ön mit tudna nekem erről mondani? A mostani nőgyógyászomnál, minden kenet eredménye ugyanaz. Candida gombákat találnak meg különböző baktériumokat, de egyetlen egy kúp se enyhített a fájdalmamon amit felírt a nőgyógyász. Tüneteim: sárga folyásom van, ami néha csíp és kellemetlen érzést ad, szeretkezés közben égő fájdalmat érzek, szinte elviselhetetlen, végül nagyon száraz vagyok. Teljesen kétségbe vagyok esve, hogy ilyen fiatalon nem múlik el a betegségem, és nem tudok nemi életet élni a párommal. Kérem segítsen, mert megoldásra van szükségem! Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel, K.H.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A hüvelygyűrű és a hüvelyi gomba között nincs összefüggés.

A hüvelykúp hatékonysága elmarad a szájon át szedhető gyógyszeres készítményekétől.

Mindenképpen szájon át szedhető készítményre van szükség, mind a gomba, mind a bakteriális fertőzés esetén és a partner kezelése is tanácsos.

Kérdés: 2014. december 19., 23:05; Megválaszolva: 2014. december 19., 23:25
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina