Vírusos Szemölcscsel kapcsolatos kérdések

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Kb. Augusztus elején, a péniszem tövében észrevettem egy szemölcsöt, ami addig nem volt ott. Hetekkel később másik 2 is nőtt mellette, és az elmúlt időben észrevettem, hogy még legalább 10 helyen vannak kis pattanásszerű képződmények, amiből szerintem ugyanilyen szemölcsök alakulnak ki. Elmentem bőrgyógyászhoz, ott azt mondták hogy vírusos szemölcsök. Írtak fel ecsetelőt (Condyline 5mg/ml) és immunerősítőt (isoprinosine 500mg) . November 10.én kezdtem meg a kezelést, az immunerősítő már elfogyott, az ecsetelést folytatom. Azok a szemölcsök, amiket ecsetelek, elkezdtek leszáradni, viszont amik még nem alakultak ki, nem ecsetelem. Kérdéseim: a ki nem alakult szemölcsöket is ecsetelni kell? (olyanok mint pici pattanások, némelyik kidudorodik, némelyik nem) Normális hogy ezek még nem szívódtak fel az immunerősítő szedése ellenére sem? mennyi az esély, hogy ezek elmúlnak? Ha kiújulnak is jól kezelhetőek? Továbbá ha óvszerrel szexelek, mennyire vihető ez át a partnerre? (az óvszer nem igazán takarja a kérdéses területet) Esetleg van valami tanácsa a problémám kezelésére? Válaszát, és a rám fordított időt előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza szemölcsök témában

A ki nem fejlődött szemölcsöket is kezelje, mert előbb-utóbb nagyobbak lesznek. A kiújult tünetek ismét kezelhetők az ecsetelővel. Amíg el nem tűnnek a szemölcsök, addig nem ajánlott a szex, mert azon a területen nem véd az óvszer, így megfertőzheti a partnerét.

Kérdés: 2014. november 24., 13:18; Megválaszolva: 2014. december 08., 21:28
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
szemolcs talan?
Jo napot kivánok elnézest kerek a zavarásért de rá találtam erre az oldalra lehetöseget léttam benne kerdesemre hétha vélaszt kapok.kissé megvagyok...
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények
Érdemes-e oltatnom
Koronavírus elleni oltás