fertőzés lehetősége fodrásznál

Üdvözlöm! Én néhány napja voltam fodrásznál, ahol a hajnyíró géppel egy picit megvágták az egyik fülemet. Az lenne a kérdésem, hogy van-e reális esélye annak, hogy valamilyen súlyos betegség (hepatitis, AIDS) kórokozójával megfertőződtem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza hepatitis témában

Kedves Kérdező!

Ez attól függ, hogy a hajnyírót az egyes vendégek között fertőtlenítik-e, különösen ha sérülést okoztak vele. Ha Ön előtt lévő néhány vendégnél szintén sebet okoztak és esetleg hepatitisszel fertőzött lett volna az illető, akkor nem zárható ki teljesen a fertőzés lehetősége. A HIV vírus kevésbé marad fertőzőképes az élettelen környezetben, ezért a HIV átvitele ily módon kisebb kockázatot jelent. Ha az Önnél okozott seb csak felületes, utána a vérző sebet kinyomták, fertőtlenítették, ez esetben a kockázat csökken. Kérdésem, hogy ezt követően a hajvágót fertőtlenítették?

Kérdés: 2012. július 24., 13:11; Megválaszolva: 2012. július 26., 22:24
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után