Fejbeütés miatti félelem

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 3 napja hátul (a fejem közepénél kicsit magasabban) a falba beütöttem a fejem. Nem volt annyira nagy az ütés, hátra akartam hajtani a fejem (egy lendületes mozdulattal) a kanapén, de ott volt a fal, amit elfelejtettem. Semmi panaszom nem volt utána, legfeljebb az ijedtség. Másnap délelőtt kimentem a balesetire, mert nem hagyott nyugodni a dolog, de tünetem akkor sem volt. A problémám az, hogy borzasztóan félek valami későbbi szövődménytől. (Kicsit hipochonder alkat vagyok.) Attól félek, hogy vérömleny keletkezik, vagy hogy hetekkel később még valamilyen egyéb, esetleg súlyos tünetem lesz. A balesetin megvizsgáltak, de rtg-t, ct-t nem csináltak, mivel teljesen jól voltam/vagyok. Maximum az ütés helye fájdogál néha (de púp sem keletkezett) . Örülök valamilyen szinten, hogy nem röntgeneztek, mert migrén miatt volt nemrég ct és mri felvételem is, nem szerettem volna, hogy sugárterhelést kapjak még. Azonban így ott van a gondolat, hogy de mi van ha..? Természetesen korábban is vertem már be a fejem, de sosem voltak ilyen gondolataim, nem féltem ennyire. Ön szerint mi a teendő? Meg lehet már nyugodni? Nagyon szorongok attól, hogy valami történni fog és ez gátol abban, hogy élvezzem az életet. Ennyi idő elteltével már jelentkeztek volna a komoly problémák? Előre is nagyon köszönöm a válaszát, segítségét!

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza fejet ért ütés témában

Tisztelt Kérdező!

Az akut koponyasérülésből adódó tünetek ez alatt az időszak alatt (3 nap) feltehetően már megjelentek volna. Ha a balesetin rendben találták s hazaengedték, akkor az is a jó prognózist jelzi. Ha bármilyen tünetet észlel magán, javasolom, hogy konzultáljon háziorvosával, esetleg keressen fel neurológus szakorvost. Ha a migraine miatt amúgy is vissza kell esetleg mennie kontrollra, vagy a ct és mr leleteivel kapcsolatban konzultálnia, érdemes ezt az esetet is megemlítenie. Ők mindketten hozzáférnek, s el tudják olvasni a leleteit, (én sajnos nem) és ezeknek a birtokában ill. fizikális vizsgálattal többet tudnak mondani, egyéb vizsgálatokat is tudnak indikálni, ha szükségesnek látják. Ezeknek a hiányában (leletek, személyes vizsgálat) csak a levelére támaszkodva ennél biztosabbat -vagyis hogy nem fog történni semmi- nem tudok kijelenteni.

Érdemes lenne azon elgondolkodnia, hogy a fokozott szorongás, egészségszorongás milyen más egyéb szituációkban jelentkezik, jelentkezett esetleg a múltban, és amennyiben nyitott rá, ennek a szorongásnak a pszichés okait (miután minden szomatikus eredménye kivizsgálásra került) átbeszélnie szakemberrel.

mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2022. február 15., 17:37; Megválaszolva: 2022. február 15., 21:19
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejfájás oka.
Mi is fáj pontosan?
Tisztelt Doktornő! kb. 2 hete elkezdett jobb oldalt hátul fájni egy ponton tompán a fejem. Nem is hat rá a fájdalom csillapító. Azt hittem ,hogy...
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdèsem lenne hogy mitől lehet az hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a...
Van-e egyéb teendőm?
Tisztelt Dr.Nő! 2021.08.31-én pánikrohammal erkeztem a sűrgősségi osztályra,ahol azt mondták adnak egy nyugtatót... Voltam magán úton...