Nyaki MR és koponya MR+MRA vizgálat

Kedves Doktor úr. Kérem a vizsgálati eredményem értékelését, úgy hogy én is meg értsem.Ez az eredmény menyiben befolyásolhatja a fejemben lévő érzéseket Pl: enyhe zsibbadás érzet, néha mintha villám csapna az fejembe.és egyéb furcsa érzések. Mekkora a valószínűsége hogy a lányom örökölhette. Ez azért enne fontos tudnom mert érdekes erredmény jöt ki nála az Inteligencia teszt felmérésnél aminek az erredményét már 2 hónapja várom: (Az egyik eredménye az átlagmagassák felet volt, de a rövid távu memoria és a szöveg értése még a minimumot sem érte el. Nyaki MR: A nyaki lordosis kiegyenesedett Koponya MR+MRI: Natívan axialis T2, coronalis FLAIR, sagittalis T1, 3D TOF MRA mérések készültek. Középvonali helyzetű, nem tágabb, kissé asymmetricus supratentorialis kamrarendszer látszik. A IV. kamra helyén van. Az agyállományban kóros jelintenzítás eltérés. A feluleti liquortér normális tágasságú. MRA Képen: Ép de variációs arteriás hálózat látszik. A jobb oldali arteria vertebralis hypoplasias, a basilaris is gracilis, emiatt a kétoldali ACP nagyobbrészt a carotis rendszer felől telődik. Szűkület, aneurysma nem látható. Koros eltérés nem ábrázolodott. Mit jelen az agyállományban kóros jelintenzítás eltérés.és lentebb miért irták akor azt hogy Kóros eltérés nem látható? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel.Harcokati

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza agyi MR vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

Az MR lelet leírása és a vélemény is egy gyakorlatilag teljesen negatív eredményt adott, kóros eltérés benne valójában nem szerepel. A teljesen normálistól való egy-két eltérés csak variáció, a normális egyik lehetséges változata. A szövegben az egyetlen valóban zavaró mondat az, aminek a végét Ön is kiemelte, hogy "kóros jelintenzitás eltérés." Elképzelhető, hogy itt a mondatból véletlenül kimaradt az, hogy "nem látható", így lenne értelme és így volna összhangban a véleménnyel. A másik kérdésére nehezebb a válasz, mert nem derült ki számomra, hogy a tüneteit, panaszait valamilyen kóros állapottal, betegséggel magyarázták volna, így arról sem lehet nyilatkozni, hogy ez öröklődhet-e. A lányának intelligenciatesztjével kapcsolatban sem tudok közelebbit mondani, ehhez (gyermek) pszichológus, (gyermek) pszichiáter véleményét kérheti ki. A fejfájásnak, különösen a migrénnek vannak öröklődő típusai is, ennek megítélésében ideggyógyász segíthet.

Kérdés: 2015. január 03., 13:49; Megválaszolva: 2015. január 05., 07:42
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?