Ideggyulladás

Több éve fejfájással szenvedek.Gyerekkorom óta szemtengely ferdülésem van A szakiskola után letettem a szemüveget mert úgy éreztem látok nélküle is. Most 1 éve ismét feltettem, hordtam de így is fáj a fejem.Elmentem optikába: azt mondták a jobb szemem tompán lát nem tudnak javítani rajta.Hordjam a szemüveget hogy a bal szemem ne romoljon a jobb után. MR-i vizsgálaton is voltam ahol demylinerizációs gócokat találtak, EEG-n is erre utaló jeleket találtak.Kedden kell visszamennem ideggyógyászhoz.Kisebb depresszióval is kezelés alatt álok.Fogászati kezelésre kb.4 éve folyamatosan járok: gyökérkezelés, töméscsere, resekció, húzás, bölcsességfoghúzás2, 1 műtés és még mindig fáj valamelyik. Azt mondták ideggyulladás. Most szedek rá Milgamma n kapszulát napi2-szer. A vállam, nyakam, derekam rendszerint kb. 2 havonta fáj, kimegy a helyéről: irány a helyretevős. A pajzsmiriggyel nincs gond.Bőrszárasság, viszketés. Aranyeres bajok. Már voltam infúziós kezelésen is, a fejfájás miatt, de nem használt. A fájdalomcsillapítók se nagyon akarnak használni.Lehet hogy itt a vége: valóban ideggyulladás lenne? Elterjedt az egész testemen? B vitamin hiány? Milyen ételekkel tudnám pótolni? mikor lesz vége?

Dr. Kalóczkai Andrea válasza szerteágazó panaszok témában

Kedves Kérdező!

A neurológus=ideggyógyász kolléga bizonyára el fogja mondani, hogy mi a betegsége. A demyelimizációs betegség nem "terjed", de abban igaza van, hogy több helyen is febukkanhat az idegrendszerben. Az elhuzódó fogászati kezelések és az ezzel járó sok fájdalom okozhat ugy nevezett neuralgiát, vagyis az ideg túlérzékennyé válik a kis ingerekre is, és nagyobb fájdalmaz hoz létre, mint amilyen valójában a baj. B vitaminokat alkalmazhat, azzal nem okoz rosszat. A B12 vitamin hiánynak nem ezek a jellegzetes tünetei, valamint a hiányát vérvétellel igazolni lehet. Beszélje meg szerteágazó panaszait a neurológusával.

Kérdés: 2014. május 17., 22:14; Megválaszolva: 2014. május 21., 14:43
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fej fájás
Jó napot Kívánok! Egy ideje sokat foglalkozom az egészségemmel ami alatt kiderült hogy allergiás vagyok a háziporra és aszthmám is van. A sport...
Halánték fájdalom nyeléskor
2 hete kezdődött a halánték fájdalmam bal oldalon, minden nyelésnél belefájdul a halántékom is. A kérdésem, hogy mi lehet az oka?...
Auras migrén 2
Kedves Doktornő! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Azért írok újra, mert kicsit megijedtem. Milyen vizsgalokat lehet elvégezni még...
Auras migrén
Kedves Doktornő! Pár hónapja jelentek meg először a szemem előtt ezek a furcsa fények, egyik oldalt, tartott kb fél órát, amikor már nagyon...
Fejfájás és szédülés
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tavaly augusztusban egyik nap arra ébredtem, hogy szédülök és fáj a fejem. Mindkét tünet folyamatosan fennállt és...