Jobb halánték, arccsont fájdalom - Mitől lehet?

Kb. egy szűk hónapja érzek jobb halántéktájon nem túl erős, de zavaró fájdalmat, és tompa nyomást, amelyek néha a jobb arccsontomra ugranak. Van, hogy az egyik fáj, van, hogy a másik, de mindig csak jobb oldalon. Álmomban nem zavar, ébredés után kezdődik kicsivel, van, hogy csak órák múlva, van, hogy este a legerősebb. Fájdalomcsillapító kordában tartja, de félek, hogy esetleg ez olyan dolog, aminek inkább az okát kéne kideríteni. Van azon az oldalon több fájó fogam is, alsó és felső, valamint egy fölső bölcsességfog, ami még csak félig nőtt ki. Esetleg ezzel is állhat összefüggésben? Tudni kell még ehhez, hogy kb. egy éve műtöttek Rathke tasak ciszta miatt (ez után fél évig Minirin hormont kaptam, de abbahagytam, mert már nem éreztem a szükségét, nem volt szédülés, szomjúság, túlzott vizeletürítés stb.) , a műtét után nagyon sok csúnya melléküregi gyulladásom lett, szintén hónapokig tartottak. Iköböl homlok-és arcüreggyulladás többször is. Bár mostanában az orrdugulást nem érzem, a fülem többször fáj azon az oldalon, és dugul is. Időjárás-változáskor gyakran érzek erős fejfájást a műtét óta, legutóbb egy tejes hétig tartó, migrénszerű, hányingeres fájdalmam volt. Az idő változásával ez elmúlt ismét. Lehetséges, hogy migrén alakult ki nálam? Sajnos egy enyhébb pánikbetegségen is túl voltam az utóbbi egy évben, nagyon rossz a stressztűrő képességem... Mindemellett nagyon tartok tőle, hogy valami komolyabb ok állhat a dolog hátterében. Koponya MR vizsgálatom november végén volt, mindent rendben találtak, leszámítva a visszatérő melléküreg gyulladást. Kisebbik gyermekem még szoptatom, nagyon tartok tőle, hogy újabb kockázatos (MRI, stb) vizsgálat vár rám. Tudna esetleg segíteni, hová fordulhatok a problémámmal, és egyáltalán szükséges-e bármilyen kezelés erre? Vagy egyszer el fog múlni magától?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza halántéktáji fej- és arcsontfájdalom témában

A panaszai legnagyobb valószínűséggel a krónikus melléküreg-gyulladással függenek össze, de lehet a fogaktól, valamint a régi műtét hegfájdalma is. Mindezeket a pánikbetegség nem enyhíti.

Én mindenképp valami orrmelléküreg tisztító kezelést próbálnék ki elsőnek, akár életvitelszerűen. Ilyen például az orrirrigálás (ld. www.orrmoso.hu) . Akár már 2-3 nap alatt is számottevően javulhat az életminősége, bár az eljáráshoz hozzá kell szokni, és otthon végezhető, gyógyszermentes, ami szoptatós édesanya esetén igen fontos előny!

Kérdés: 2012. augusztus 05., 15:05; Megválaszolva: 2012. augusztus 06., 17:08
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdèsem lenne hogy mitől lehet az hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a...
Van-e egyéb teendőm?
Tisztelt Dr.Nő! 2021.08.31-én pánikrohammal erkeztem a sűrgősségi osztályra,ahol azt mondták adnak egy nyugtatót... Voltam magán úton ...
Furcsa érzések a fejben
Állandó fejfájás, mit tegyek?