Alhasi fájdalom

Minden féle vizsgálaton résztvettem a háromnegyed éve kezdődő, egyre rosszabbodó alhasi fájdalmaim miatt, de mind negatív lett. Egésznapos fájdalom az alhasban, szédülés, erőtlenség, (13kg) fogyás, zsibbadás, ülésnél lábbedagadás a tünet, gyógyszerek nem segítenek. Voltunk a Budapesti Rózsakert Medical Centerben egy IC (hugyhólyag fájdalom szindróma) miatti kezelésen, mintát vettek le, de eredményére még várunk, holnap pedig hólyag tükrözésen veszek részt hogy esetleg az e a probléma, de a fájdalmak elviselhetetlenek, talán önök tudnak rá valamit mondani vagy segíteni merre menjek tovább vagy mit tegyek a fájdalmak végett. Végbél tükrözés, MR nem mutatott semmi eltérést. Sok antibiotikum miatt gombát találtak a szervezetben. Legutóbb pszichiátria beszélgetésen voltam és ott annyit mondtak hogy pszichiáterre és fizikoterápiásra lenne szükségem. De szeretnék az önök véleményét is kikérni. Sürgősségin nem találtak semmit csak infúziót kaptam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza alhasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Mire megkapja soraimat, valószínűleg az urológiai vizsgálatok eredményét már tudja. Nem írta, de feltételezem, hogy az MR vizsgálat a kismedencéről készült, ezzel már sok mindent ki lehetett zárni. Még néhány kérdés felmerülne, például, hogy nőgyógyászati vizsgálat történt-e, ha igen, milyen eredménnyel, volt-e korábbi betegsége, hasi- illetve kismedencei műtéte? Az antibiotikum szedésnek sajnos lehet következménye egy gombás fertőzés, amely gyógyszeresen kezelhető, erre vonatkozó további teendőket beszélje meg személyesen kezelőorvosával. Az IC (interstitialis cystitis, más elnevezéssel fájdalmas hólyag szindróma) fő tünete az erős hólyagtáji, kismedencei fájdalom mellett a nagyon sűrű, erős vizelési inger is, valószínűleg említené, ha lenne ilyen - ha nincs, az ellene szól az IC diagnózisának.

Pontos diagnózis így a távolról sem adható, a részletes eredményeket sem ismerhetem.

A panaszai egyébként eléggé szerteágazóak, például a szédülés, fejfájás nem hozható össze egy esetleges kismedencei kóros állapottal. Ennek megítéléséhez ideggyógyászati vizsgálat, nyaki gerinc röntgenvizsgálat, nyaki artériák (carotisok) duplex ultrahang vizsgálata javasolható.

Lábdagadásának oka vénás keringési elégtelenség is lehet, ez érsebészeti megítélés alá tartozik.

A pszichés eredet minden krónikus, szerteágazó és szervi vizsgálatokkal kimutathatatlan okú panaszok esetén felmerülhet, ebben nyilván pszichiáter segítsége kell, de ezt kimondani csak a mindenre kiterjedő és negatív vizsgálatok után lehet.

Kérdés: 2015. szeptember 03., 17:42; Megválaszolva: 2015. szeptember 06., 09:46
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Fájdalom
Kedves Doktor Úr/ Nő! Az én problémám lassan 1 éve tart minden napos alhasi fájdalom gyötör megszünés nélkül. Ez az egész tavaly decemberben...
Lehet hólyaghurutom?
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy felfázás előfordulhat-e csak görcsös panaszokkal? Tegnap óta nagyon erős alhasi görcseim vannak...
Petefészek fájdalom
Kedves Doktor Úr/Nő! Pár napja enyhén, nem túl erősen fáj a jobb petefészkem. Ezen a héten van a peteérésem, utána olvastam és sok helyen...
Vakbélgyulladás tünetei
Szeretném megkérdezni, hogy a tüneteim szerint lehet e vakbélgyulladásom? Körül-belül 6-7 napja érzek a jobb oldali (valamikor a bal oldali) ...
Gorcsos alhasi fajdalom
1-2 havonta eros alhasi gorcsos fajdalom jelentkezik nalam amely most a 3.-ik eset es a kovetkezo tunetek kiserik: hanyinger, szedules, eros verejtekezes. Mi...