Oldalszúrás

Tiszetlt Doktorúr/Doktornő! 2012. februárjában volt egy jobb oldali lágyéksérv műtétem, de már előtte a bal oldalit is operáltál 5 éve. Két hete kezdett fájni a bal oldali műtéti helynél, majd egy hete nagyon erős, szúró fájdalom jelentekeztt a bal oldalamban, a bordám alatt, pont az oldalamon, olyan, minta szúrna az oldalam. A sebészeten nem találtak sérvet, a hasi ultrahang vizsgálat is negatív lett, de a vizeletemben gennyet találtak, pedig vizelési panaszom nem volt. Hőemelkedésem van, 37, 3. A fájdalom az oldalamban van, amikor teljesen megszűnik, van, amikor erősebb, főleg este erődödik fel. Antibiotikumot kaptam, Levoxa 500 mg., ezt egy napja szedem, de még nem javult a helyzet. A vérnyomásom körülbelül két hónapja nagyon megemelkedtett, (180/100) , arra szedek gyógyszert, de sajnos új gyógyszert kellett kapnom, mert hormonális kivizsgálásra is küldtek, és a korábbi gyógyszerem mellett az nem végezhető el. Viszont ez az új gyógyszer, Isoptin, nem viszi le annyira a vérnyomásomat, kb. 140-150/80 körül van. MIiel az új gyógyszer szedése egybe esik nagyjából a panaszaimmal, bár a fájdalom hamarabb jelentkezett, nem tudom, hogy van-e összefüggés. Köszönöm a választ!

Dr. Szanyi Andrea válasza bal bordaív alatti fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Az Isoptin nem a legerélyesebb vérnyomáscsökkentő szer, a teljes hatás kialakulásához néhány hétre szükség van.

Az Isoptin lehetséges mellékhatásai között szerepel a hasi diszkomfort és fájdalom. Gondolom, ha a kivizsgálás lezajlik, visszaállítják a korábban szedett, bevált vérnyomáscsökkentőre. A szúró fájdalom okát távdiagnózisban nem tudom megmondani. A hőemelkedése valószínűleg a húgyuti fertőzéssel összefüggésben van, az antibiotikumot mindenképpen szedje végig.

Kérdés: 2012. november 14., 18:33; Megválaszolva: 2012. november 18., 13:32
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Bal bordaív körüli fájdalom
Tisztelt Szakértő. Körülbelül két hónapja kezdődött el panaszsorozatom, ami az óta semmit sem javult csak rosszabbodott. Az egész azzal...
Fajdalom a bal oldali bordak kozott
Tisztelt Doktor Ur! En valojaban a parom (ferfi 30 eves) neveben irnek onnek, ugyanis kezd aggasztani, hogy par napja tusszenteskor, hirtelen mozdulatnal...
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Köldök váladék
Kedves Dr! Múlt hét szerdán emeltem egy nagyobb súlyt ekkor egy erős szúró fájdalmat éreztem a köldökömnél. További napokban is tapasztaltam a...
Feszítő nyak
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Panaszom 5 napja kezdődött egy éjszakai ébredést követően, furcsa feszítő, nyomó érzést kezdtem érezni a...