Féloldali pajzsmirigy-megnagyobbodás

T. Webbeteg! Nemrégiben vettem észre (nem tudom, korábban volt-e) , hogy egyik oldalon jól láthjató és tapintható /puha/ a pajzsmirigyem, de a TSH eredménye normális. Jeleneg szoptatok. Okozhatják ezt a terhességgel-szoptatással együttjáró hormonális változások (ha a TSH jó, pont középérték)? Utánaolvastam az interneten és a féloldalinak elég ijesztő okai lehetnek. Hová fordulhatnék, illetve kell-e, ha a háziorvos szerint a labor rendben van így nem kell továbbvizsgálni? Ad-e okot ez komolyabb aggodalomra, ha csak egyik oldalon feltűnőbb? (és mintha kicsit nőtt is volna, de lehet, már csak én látom egyre nagyobbnak és nem tudom, korábban egyáltalán látszódott-e, tehát lehet ez akár alkati is? ) Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy megnagyobbodás témában

Tisztelt kérdező!

A szpotatási időszak hajlamosít a pajzsmirigyproblémák kialakulására. Megnyugtató, hogy jelenleg rendben van a TSH szintje, de ennek követését javaslonám, illetve a panaszai miatt endokrinológust keressen fel.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. június 26., 15:23; Megválaszolva: 2011. július 04., 09:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Megnövekedett pajzsmirigy
Tüdő CT vizsgálatom alkalmával pajzsmirigy megnagyobbodásra derült fény. A lelet leírása: a pajzsmirigy bal lebenye jelentősen megnagyobbodott...
Nyirokcsomó
Jónapot Kívánok! 2002 óta amikor pajzsmirigy beteg voltam (pajzsmirigy túltengés) , azóta enyhe fulladásos köhögéseim voltak. Az utóbbi pár...
Pajzsmirigyértékek- kórosak?
Tisztelt Doktornő/Úr, A pajzsmirigy értékeim a következőek: FT3: 4.37 pmol/l, FT4: 19.71pmol/l supers.TSH 0, 20uIU/ml. Ezeket azért kellett...
Pajzsmirigy
Egy nyaki UH felvételen kimutatták, hogy a jobb oldali pajzsmirigy lebenyem 8 x 6 x 20 mm-es, mig a baloldali lebenyem 15 x 16 x 28 mm-es. Mi lehet ennek az...
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...