• Addison-kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 35-évesen 3-hete jöttem ki a kórházból, pár nap kóma egy közepes adag(mondták) amnézia és maga az addison-kór. Még maga a betegséget nem ismerem, mondana róla valamit.Hétköznapi szavakkal, mi várható rám egészségügyileg. Le százalékolás vagy nem? Belegondolva, hogy 35-éves koromtól nem dolgozom akkor biz pszihiáter is kelleni fog. Jelenleg gyógyszereim napi 4-szemCortef, 1-szem Astonin-H 1-calcium pezsgőt.., 25 ug Eutirox, Pajzsmirigyes is vagyok.Előre is köszönöm szépen bármilyen választ is kapok.Tisztelettel Molnár Karolina

         

        WEBBeteg szakértő válasza a Addison-kór témában

        Tisztelt kérdező!

        Az Addison kórról részletes cikket talál portálunkon. Ez a mellékvese kéreg hormonok hiányával jellemezhető betegség, aminek több oka lehet. Gyógyítása hormonpótlás, ahogy ön is írja, amit-gondolom elmondák önnek- erős stressz pl. betegség esetében emelni kell átmenetileg. Mivel önnél a pajzsmirigy alulműködése is fennáll, ezt is pótolni kell. Azt nem írta meg, hogy hol van a probléma oka, hogy maguk a hormontermelő mirigyek betegek, vagy az agyalapi mirigy csökkent vagy hiányzó működése okozta-e a bajt. Azt gondolom, hogy el fog dőlni, hogy mennyit bír dolgozni. Nehéz fizikai munkára nem alkalmas, de szellemi munkát vélenyényem szerint végezhet. Igaza van, én is úgy gondolom, hogy fontos az embernek, hogy hasznos, értelmes tevékenységet tudjon végezni. Szerintem hormonpótlással ez nyitva áll ön előtt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-09 18:32:31; Megválaszolva: 2010. március 09., 18:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: