Addison kór és terhesség

Tisztelt Doktornő/úr!

20 éve vagyok cukorbeteg, novorapidot használok, pumpám van. 1 éve derült ki, hogy Addison-kórom van. A gyógyszereket a következők szerint szedem: Astonin-h: reggel 1 szem, Cortef: 20-10-20mg. Magas a prolaktinszintem is, erre egyenlőre nem szedek semmit, legutóbb volt egy 28 napos ciklusom. Amennyiben az értékeim beállnak (egyenlőre még nem tökéletesek az eredményeim, a cukrom is borult) , milyen körülmények között lehetne babát vállalnom? A kezelőorvosom szerint ennek nincs akadálya, én azonban nem vagyok biztos benne. A szteroidhormonokat terhesség alatt is szedni kell? Milyen hatással lehetnek a gyógyszerek egy fejlődő magzatra? Illetve, édesanyámnak ugyenezek a betegségei. Lehetséges lenne, hogy női ágon "öröklődnek" a betegségek? Nem szeretnék beteg (netán a gyógyszerek által károsodott) gyermeket a világra hozni.

Köszönettel, Tea.

Halmosi Edina válasza Addison-kór témában

Kedves kérdező!

Mivel az ön élete a gyógyszerek szedésének függvénye, természetesen a gyógyszerek nem hagyhatóak el. A terhesség vállalását ebben a kérdésben tapasztalt belgyógyász endokrinológussal kell átbeszélnie. Akárhogyan is döntenek, mindenképpen tökéletes anyagcsereállapot elérése szükséges.

 Halmosi Edina
Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
Kérdés: 2009. november 20., 19:13; Megválaszolva: 2009. november 20., 19:13
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Addison-kór
Tisztelt Doktornő! 35-évesen 3-hete jöttem ki a kórházból, pár nap kóma egy közepes adag (mondták) amnézia és maga az addison-kór. Még maga a...
Addison kór és terhesség - ismét
Tisztelt Válaszadó! Az Addison kór és terhesség témával kapcsolatban van még kérdésem. Nyilván azzal én is tisztában vagyok, hogy tökéletes...
DHEA szulfát alacsony
Tisztelt Doktor Úr/Nö! 20 éves lányomnak alulműködik a pajzsmirigye, ezért időnként ellenőrző vérvételre küldik. Most az alábbi labort...
Nyaki ultrahang vizsgálati eredmény
Tisztelt Doktornő! Szíveskedjen Férjem pajzsmirigy ultrahangos vizsgálatát kielemezni! 69 éves , 2 hónapja magas vérnyomással kezelik. Mennyire...
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...