ketogén diéta

Tisztelt Tünde, cukorbetegként fogtam a ketogén diétába, mert sehogysem tudtam fogyni.Hányingerem állandó, kókuszzsírt nem tudtam az előírt napi 80gr-ra emelni, felénél tartok, így is van értelme, ha a 75-25% arány stimmel? Nem terheli meg a hasnyálmirigyemet? Köszönettel: G

Irinyi-Barta Tünde válasza ketogén diéta témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen azt javaslom, hogy a diétáról felmerülő kérdéseivel, és az esetlegesen jelentkező panaszaival személyesen keresse fel dietetikusát, aki segít betartani ezt a szigorú étrendet, és probléma esetén azonnali segítséget nyújthat. Pontos információval csak részletes anamnézis felvétele után, és személyre szabott tanácsadást követően van lehetőség. Szakember kontrollja nélkül nem tanácsos ezt a szigorú, és nehezen betartható diétát folytatni.

Minden jót kívánok! Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2016. január 21., 10:13 ;Megválaszolva: 2016. január 26., 13:28
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Ingadozò vécukor és egyebek
Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok. 2 gyermekem van. A kicsi 7 éves.Minkét terhességem alatt terhességi diabéteszem volt. Mellette a tsh értékem...
Neuropáthia
T. Doktornő! Évtizedek óta 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Sajnos a betegség miatt a bal lábamat térd alatt amputálni kellett. A neuropáthiás...
Diabétesz, inzulin
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin...
Ajánlás kérése
Tisztelt Doktornő! 3 éve fennálló problémával fordulok Önhöz. Jobb bordaív alatti tompa nyomó érzés, ami jobb lábba sugárzik a lábfejemig. A...
IR gyanú, laboreredmény
Tisztelt Hölgyem! Segítségét szeretném kérni a laboreredményemmel kapcsolatban, melyet IR gyanú miatt ajánlottak...