Metformin elhagyása

Kedves Doktornő! 24 éves húgom esetével kapcsolatban érdekelne pár dolog.. Nem 100%-osan diagnosztizált PCOS-ja van, ami azt jelenti, hogy egyik orvos szerint az, másik szerint nem.Viszont rendszertelen és fájdalmas a ciklusa és súlyproblémákkal is küzd.Kicsit pattanásosabb is az arca, viszont a nemi hormonok nem mutattak nála semmilyen eltérést.Inzulin szint mérésen még nem voltunk. A kérdésem az lenne, hogy ha elkezdené szedni a metformint 2×500 mg-jával és miután tegyük fel beállt a ciklusa és abba hagyja, akkor nem lesznek kevésbé érzékenyek a sejtek az inzulinra? Tekintettel arra, hogy a metformin a szedés ideje alatt fokozza a sejtek inzulin érzékenységét.Nem lesz nagyobb az esély rá, hogy meghízik a szedés befejezte után? Valamint mellékhatásként a magasabb vér glükóz szint nem okoz egyéb problémákat? Várom a válaszukat! Tisztelettel: Orsolya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza metformin témában

Kedves Kérdező!

Ne haragdujon, de olyan kérdéseket tesz fel, aminek semmi alapja. Egyelőre még semmi se indokolja, hogy metformint szedjen a testvére. Majd az az orvos, aki szükésg esetén felírja, megválaszolja ezeket a kérdéseket.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. március 28., 08:15; Megválaszolva: 2015. március 29., 21:28
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint