TSH és meddőség összefüggése

Tisztelt Webbeteg! 2006-os laboredményeim: TSH: 0, 478 miU/l, T3: 6, 34 pmol/l, T4: 18, 5 pmol/l. Majd tavaly készült pajzsmirigy uh; dg.: diffus struma, TSH: 0, 552 uU/ml. Úgy tudom, hogy a pajzsmirigy túlmüködés a férfiaknál csökkenti a spermium termelést és meddőséghez vezethet. Nekem ez a problémám és nagyon sok vizsgálat sem derítette ki a csökkent fertilitásom okát. Lehet-e összefüggés a referencia értékhez közeli TSH eredményeim és a csökkent fertilitásom között? Ha igen, javítható-e ez valahogyan? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelt kérdező! ű Ilyen TSH érték mellett nem tartom valószínűnek, hogy pajzsmirigy eredetű lenne az ok. Máshol kell keresgélni. Keressen fel andrológust. Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Köszönöm szépen válaszát és szeretném azzal kiegészíteni az előzményeket, hogy több andrológusnál is voltam már. Volt műtétem és kétféle gyógyszert is szedtem, a lehetséges összes vizsgálaton részt vettem, de ezek egyike sem tárta fel az igazi okot. A diagnózis ismeretlen eredetű férfi meddőség. Kérdésem az lenne, hogy milyen határérték alatt befolyásolja a pajzsmirigy a megtermékenyítő képességet és pajzsmirigy túlmüködésre van-e valamilyen gyógyszer/készítmény? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza meddőség témában

Tisztelt kérdező!

Mint már előző válaszomban említettem, ez a TSH nem okozhat önnél spermaszám csökkenést. Pajzsmirigy hormonképzést gátló gyógyszer csak endokrinológus javaslatára szedhető, a potenciális súlyos mellékhatások miatt, orvosi felügyelet mellett.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. szeptember 06., 18:39; Megválaszolva: 2013. szeptember 12., 14:03
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
babavállalás
Kedves Szakértő! Párommal babát tervezünk. Ismerősöm ajánlotta, hogy a ciklus 5. és 21. napján vetessek le értékeket. Szeretném megkérdezni...
Inzulinrezisztencia eredmények
Szeretném megkérdezni, hogy ilyen értékekkel bele merjek e vágni a lombikprogramba, vagy folytassam tovább a diétát, sportolást esetleg gyógyszeres...
PCO- Inzulinrezistencia, teherbe esés
Tisztelt Doktor Úr! 2éve próbálkozunk a férjemmel hogy babánk legyen. Voltam endokrinológusnál. Az utolsó laborom alapján a 20.napi vérvételem a...
TSH túltengés
T.doktornő eredményeim értéke: hormonok: follikulu stimulálo hormon 8, 9.lutelizáló hormon: 4, 3.prolaktin: 16, 05 totál tesztosztrom 0...
Baba projekt
Tisztelt Doktor Úr!   A következő a problémám. A férjemmel 1 év próbálkozunk a baba projekttel. Mivel sikertelenül...