• hipofízis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Erős hajhullásom van már hónapok óta, így kerültem endokrinológushoz. A vérvétel eredményeim alapján az orvosban felmerült a gyanú, hogy a hipofízissel lehet valami gond, mert a prolaktinszintem megemeledett, 500 felett van és még a többi hormonom sem volt rendben. El akart küldeni MR vizsgálatra, viszont felmereült a terhesség kérdése, mert akkor már késett a menstruációm, ami azóta be is igazolódott. Így a jelenleg fennálló terhesség miatt, nem tud további kivizsgálásraküldeni, azt mondta, hogy meg kell várni a 9 hónapot, amit persze értek is, de nem nagyon világosított fel, hogy mi történhet a 9 hónap alatt. A kérdésem az lenne, ez a prolaktinszint kórosan magas-e, valamint, hogy merjem-e vállani így a terhességet? Az rvos szerint, nem annyira emelkedettek az értékeim, hogy így terhesen elküldjön MR- vizsgálatra. Segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hipofízis témában

        Tisztelt kérdező! A prolactin szint referencia tartománya a terhességben más, mint terhesség nélkül. A szint a terhesség előrehaladtával emelkedik, hiszen ez a hormon teszi lehetővé az anyatej képzését. Mivel nem írta meg a prolactin értékének sem a mértékegységét, sem a labor által megadott referencia tartományát, ezt értékelni így nem tudom. Mindenképpen javaslom viszonta pajzsmirigy hormon szint ellenőrzését. A prolactin szint emelkedését ugyanis a pajzsmirigy alulműködése- és még számos egyéb tényező- is okozhatja. endokrinológust keressen fel!


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 07., 08:14; Megválaszolva: 2012. január 16., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés