• Gyomorproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr/nő! Segítségét kérem pár napja ismét fáj a gyomorszájam, nyilalló, és nyomó érzés. Kicsit mintha égne is, de nem jön fel a savam. Egy hónapja voltam gyomortükrözésen, ahol kórosat nem találtak ( Helicobactert sem) csak annyit, hogy nagyon sok a savam. Pantropazol Sandoz tablettát kell szedmen ( napi 2x40 mg) ami eddig segített, de most teljesen lecsökkent a hatása. Mivel véralvadásgátló kezelés alatt is állok ( Clexane) ezért aggódok egy kicsit esetleges fekély, és szövődményei miatt. Előfordulhat, hogy nem hat a PPI? Vagy ez valami egyéb lehet? PPI mellett kialakulhat fekély ilyen rövid idő alatt? Előre is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel: Andi

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Hatáscsökkenés előfordulhat, de a kezelés mellett fekély kialakulására nincs igazán esély. A gyógyszer lecserélhető más hatóanyag-tartalmú készítményre (esomeprazol, rabeprazol). Emelett fontos a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezések betartása, a stressz megfelelő feldolgozása.


        Kérdés: 2011. október 18., 09:51; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr.kedden voltam háziorvosnál aki gyomor gyulladást állapított meg.tünetem szombaton kezdődött.ettem egy gyorséttermi szendvicset utána kis munka majd egy meggyes sört akartam meginni de savanyú ízt éreztem a sör...