• Köldök körüli fájdalom - Mi okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        7 éves kislányom kb. egy hete köldök körüli fájdalomra panaszkodik, nem folyamatos, és a nap minden szakában előfordul, de leginkább este. Nincs láza, nincs hasmenése, nincs semmi más tünete. Viszont a fájdalom idején nagyon lesápad. Én sérvre vagy izomlázra gondoltam, de mivel nem egyfolytában fájlalja, ezért tanácstalan vagyok.

        Dr. Balogh Andrea válasza a köldök körüli fájdalom témában

        A köldök körüli hasi fájdalom hátterében gyakran bélfertőzés áll sokszor egyéb tünet nélkül. Javasolom, hogy az Enterol készítményt kezdje el szedni kislánya 2x1 tasakkal vagy kapszulával ez recept nélkül kapható. A kórokozó kipucoválásában segít, a hasi fájdalmat elmulasztja, a bélflórát rendezi. Ha a fájdalom továbbra is kifejezett, akkor keressék fel orvosukat, mert akkor érdemes széklettenyésztést, Helicobactérium irányában stb. vizsgálatot végeztetni. A sérvet úgy tudja kizárni, hogy ha a kislánya felülést csinál, akkor ha sérve van a sérv elődudorodik az izommunka hatására. Mindenesetre ennek megállapítását inkább háziorvosukra bízom. Mielőbbi jobbulást! Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekorvos


        Kérdés: 2011. október 14., 23:36; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr.kedden voltam háziorvosnál aki gyomor gyulladást állapított meg.tünetem szombaton kezdődött.ettem egy gyorséttermi szendvicset utána kis munka majd egy meggyes sört akartam meginni de savanyú ízt éreztem a sör...