• Véres hányás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Nagyon csúnyán megfáztam, erősen köhögök. Egy ilyen köhögési roham közben felfordult a gyomrom, és hánytam. Nagyon erölködtem, és azt láttam hogy a nyálkában vér van. Nem nagy mennyiségű, de friss piros vér. Ezután kicsit fájt a gyomorszájam. Korábban is fordult elő hasonló, szintén erölködés következtében, székletem nem volt másnap sem fekete, sem véres. Nemrég voltam hasi ultrahangon, semmi eltérést nem találtak. Mitől lehet ez? Kissé megiiedtem, hogy nem először fordul elő. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a véres hányás témában

        Kedves Kérdező! Ha csak kevés vért látott, akkor az erőlködés kapcsán csak egy felületes nyálkahártya repedése jelentkezett. Súlyosabb esetben mély repedés keletkezik, amit ún. Mallory-Weiss szindrómának hívnak, és mindenképp kórházban kezelendő. A biztonság kedvéért javasolnám a későbbiekben a gyomortükrözést.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 07., 21:09; Megválaszolva: 2011. április 09., 16:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés