Sárgás és folyékony széklet

Jónapot! Az a problémám, hogy a székletem eléggé sárgás, és már jóideje nem volt "rendes"állaga Voltam hasi ultrahangon, és minden ok.. Még olyan tünetem van, hogy a kukim van, hogy gombás, majd eltünik...lehet, hogy egybefügg a dolog? Tavaj szedtem rá diflukánt, elmult, majd visszajött... Elöre is köszi aa választ...-)

Dr. Plósz János válasza sárga széklet témában

A sárga színű széklet nem kóros, a széklet színét az epe és a bevitt tápanyagok együtt adját, az epe pedig sárga. Hígabb székürítést okozhat emésztési zavar, erre megfelelő terápia a pre- és probiotikumok kúraszerű fogyasztása (pl. Progastro825 vagy Protexin). A bőrgyógyászati gombásodás miatt javaslom a megfelelő szakrendelés felkeresését.

Megválaszolva: 2011. április 04.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Sárga széklet
Már egy ideje tart a címben jelölt tünet együttes. Szeretném megtudni, hogy okozhatja-e sok tejtermék fogyasztása, nagy fokú vitamin veszteség (sok vizelet...
Emésztőrendszeri gondok
Üdvözlöm! Már több, mint egy éve küzdök az alábbi problémával. Sárga színű híg székletem van, időnként záptojás szaggal, rengeteg nyákkal. Máskor keményebb...
Narancssárga színű, lágy széklet
Tisztelt Doktor Úr! Problémám a narancssárga színű, viszonylag nagy tömegű és lágy széklet. Hasmenésem nincs (naponta kb. 2-3-szor van székletem, mindig...
Normális a sárga széklet?
21 éves egyetemista vagyok, és egy jó ideje sárga a székletem, ha jobban bele gondolok, úgy 2 éve. Ritkán emlékszem vissza, hogy közben normális barna lett...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...