Aranyér, végbéltáji tompa lüktető érzés

Tisztelt DoktorÚr/Nő! Urológiai vizsgálat derített fényt rá, hogy aranyerem van. Panaszaim végbéltáji tompa lüktető érzés ami széklet előtt felerősödik. Kaptam rá haemorrh. kúpot és aurobin kenőcsöt. Panaszaim jelentősen csökkentek de az a tompa lüktető érzés elsősorban üléskor erősebben érezhető. Körülbelül 1 hónapja tart ez az állapot. Nem vérzett soha és orvosom tanácsára székletlágyítást is tartok. Meddig tarthat még ez az állapot? Mennyire aggódjak emiatt? Forumokon olvastam, hogy a detralex tabletta segíthet ilyen esetben. Ön ezt ajánlaná? Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

A panaszmentesség kulcsa az életmódban és táplálkozásban rejlik. Fogyasszon több növényi rostot és igyon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea) . Minden nap mozogjon legalább fél órát, mert az egyik kialakulásáért felelős ok a sok ülés. Amennyiben nincs fájdalom és szövődményre utaló panasz nem szükséges a Detralex kezelés.

Kérdés: 2011. április 03., 11:33 ;Megválaszolva: 2011. április 06., 12:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belső aranyér vagy korai stádiumú...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 éve megváltozott a székletem a normálisról a kisebb nagyobb bogyószerűre. Próbáltam már többet inni napi 3-4...
Aranyeres csomó
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs