Aranyér kezelése

tisztelt dr nő horváth lászló vagyok multhéten már irtam önek a problémámról, és felkerestem a házi orvosamat, szertnék pár dolgot kérdezni: a háziorvosom felirt 2db orvoságot az egyik a reparon kenőcs a másika detralex500, használatükkal anyit értem el hogy a gyüladás megszünt illetve a fájdalom, viszont az aranyerem még mindig kint van.megkérdeztem kezelö orvosomat hogy mikor vagy hány nap múlva huzodik vissza, ö azt mondta lehet 1-2 hónap is de lehet keveseb is.most ügyanazokat a gyogyszereket irta fel hogy szegyem öket és ne erötessem meg magam illetve ne egyek magvas dolgokat eröseket és túlfűszerezeteket se.az lene a kérdésem önhöz hogy őn szerint hány nap alatt huzodik vissza az aranyér? és dolgozhatok-e tehát fégezhetek fizikai munkát? és hogy muszáj-e megvárni 1-2 hónapot? vagy esetleg minél elöbb kérjek beütalot a korházba.ezzel csak az a bajom hogy a házi orvosom nem ad mert már kértem töle.köszönöm gyors válaszát.

Dr. Boros Miklós válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

Ebben az életkorban a sebészeti ellátást igénylő esetek ritkák. Az elkezdett kezelés helyes, emellett minden széklet után vegyen kamillás ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Figyeljen oda, hogy minden nap legyen normál állagú széklete. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Amennyiben a fájdalom megszűnt a fizikai munka mérsékelten nem tilos. Az aranyeres csomók teljes visszahúzódása valóban elhúzódó, de panaszmentesség esetén nem indokolt a további kivizsgálás.

Kérdés: 2011. március 16., 15:14; Megválaszolva: 2011. március 19., 08:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Aranyeres csomó
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 hónappal ezelőtt erős fájdalmat éreztema végbelemben. Gondoltam a belsőaranyerem fájhat (ezt régebben kezelték)...