Sebes aranyér

Üdvözlöm! 10 hónapja szültem a 4. gyermekünket, az első szülésemnél jött elő először az aranyér. Szépen elmúlt mindig, esetleg néha köszönt vissza, ha nem ettem elég rostosat. De ma nagyon megijedtem, mert azt vettem észre, hogy az aranyéren van 2 seb. Ez feltétlen rosszat jelent? Haemorid kenőcsöt használok jelenleg rá. Elmúlhat ettől a krémtől? A seb az mennyire gyakori az aranyéren? Van valami jelentősége? Nagyon köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

Aggodalomra semmi ok. Minden széklet után vegyen kamillás ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Használja az aranyér elleni kenőcsöt és egyen több növényi rostot és igyon elég folyadékot. Kerülje a fűszeres ételeket és lassan, de javulni fog. A seb önmagában nem igényel sebészeti ellátást.

Kérdés: 2011. február 04., 22:45; Megválaszolva: 2011. február 07., 22:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR