• Vizes, sárgás, nyálkás hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem. Már több mint egy hete hasmenésem van.A székletem szinte vizböl,és nyálkából áll,sárga szinü.Étkezéstöl függö a mennyissége.Bár amint eszem,nem sokra rá már mennem is kell wc-re.Láz,egyéb fájdalom nincs,csak közvetlen a wc-zés elött görcs szerü érzés gyomorban,és alhasi tájékon.A hasmenés jelentkezése elött,felsö léguti fertözésem lehetett,amely ben sem köhögés,sem láz nem volt,csak nagyfokú váladék termelödés,ami igen sürü,és sárgásbarna szinü volt.Ezzel egyidejüleg a "fogam" is begyulladt,majd egy hétig aztán kifakad,melyböl véres sárgás,kellemetlen izü lé távozott. Dalacin,Algoflex,Maripen,Algopyrin, szedtem ez idö tájt. Jelenleg már csak a hasmenéssel küzdök amire B6 vitamint szedtem,és rengeteg folyadékot iszom.Önök mit tanácsolnak? Válaszukat elöre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Hasmenését okozhatja a léguti hurutot is okozó ágens, de lehet a Dalacin és az Algoflex mellékhatása is. Javaslom végeztessen széklet-tenyésztést (Clostridium difficile toxin kimutatást is), ennek eredményéig pedig diétázzon (keksz-tes, pirítós, majd főtt burgonya, rizs), használjon pre- és probiotikumokat (Progastro825). További teendőkről a széklettenyésztés birtokában lehet dönteni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 06., 10:20; Megválaszolva: 2010. december 07., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés