Hasmozgás és hasmenés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az utóbi időben nagyon furcsán viselkedig a gyomrom, a bélrendszerem. Sokszor fáj, csikar mikor wc-re kell mennem, és ilyenkor néha a vége már kissé hasmenéses, de előfordul, hogy úgy érzem, mennem kellene, és nem tudok semmit produkálni. Májusban voltan nyelőcsővizsgálaton, amikor ledugtak egy csövet - akkor megállapították a refluxot, júliusban pedig kolonoszkópiára is elküldtek. Az eredmény negatív lett, a legalsó szakaszból vett biopszia enyhe gyulladást mutatott ki, amire antibiotikumot kaptam, egy hetes kúrában. Utána Normaflort (folyadékot) szedtem, két dobozzal. A probiotikum beszedése után kissé nehezen ment a dolog a wc-n, inkább kis kemény darabkák jöttek ki belőlem. Két napja viszont elkezdett morogni és mocorogni a hasam (a beleim? ), és olyan érzésem van a bal oldalon azon a tájon, mint amikor az embernek valahol izom vagy idegrángása van. Olyan nagyon pici, állandó lüktető érzés. Tegnap elkezdett fájni, csikarni is a hasam, és sikerült a dolog, a végén már hasmenéses formában. Ám a hasmorgás nem szünt meg, a lüktető, mocorgó érzés sem. És ma reggel mikor wc-re mentem, csak olyan sárgás, átlátszó nyálka jött ki belőlem hangosan, és az egyikben láttam egy tűhegyni poros foltot is. Pici volt, de megijedtem... Amellett, hogy rossz érzés így dolgozni, bár nincsenek nagy fájdalmaim, csak az állandó morgás, mocorgás, kicsit rémült is vagyok. Félek, újra el kell mennem kolonoszkópiára, ami nagyon nem volt jó, illetve félek, valami nagy bajom lehet. Meg tud nyugtatni? Köszönettel: K. Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

Pár hónapos negatív colonoscopos lelettel aggodalomra nincs oka. Panaszát okozhatja bélhurut (viralis vagy bakteriális). Javaslom, pár napig tartson könnyű, vegyes diétát, próbálja meg a Progastro825 pre- és probiotikumot. Ha panaszai nem szűnnek ennek hatására érdemes széklettenyésztést csináltatni.

Kérdés: 2010. szeptember 10., 09:43; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 12:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés