Hasmenés mitől?

Múlt héten antibiotikumot (Sumamed) kellett bevennem, azóta többször is volt hasmenésem (egy nap csak egyszer, mindig evés után 1 órával). Lehetséges hogy az antibiotikum miatt? Ez a probléma már egy éve fennáll nálam, havonta előjött ez a probléma, de mindig csak egyszer egy nap. Nem jellemző, hogy pl. csak tejes ételek után, van hogy kenyértől, van hogy rizstől van hasmenésem. Forduljak orvoshoz?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a hasmenés témában

Kedves Kérdező! Az akut hasmenés lehet az antibiotikum szedése miatt, kezdjen Normaflore-t szedni. Ezt el kell különíteni az egy éve fennálló laza széklettől, mely nem egyenlő a hasmenéssel.Ezt kiválthatja a stressz vagy bizonyos ételek, gyógyszer, vitamin szedése, stb, ha naponta egyszer van egy lazább széklet, az nem tekinthető kórosnak. Vezessen táplálkozási naplót, ebből sok mindenre fény derülhet.

Kérdés: 2010. augusztus 06., 14:02; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 13:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...