Colonoscopia utáni hasmenés

Tisztelt Dr Nő/ Úr! Olyan problémám van, hogy 2010.07.08-án voltam vastagbél tükrözésen, ahol nem találtak semmilyen rendellenességet, viszont azóta is hasmenésem van. Már írtak fel bélfertőtlenítőt, de az sem használt. Most jelenleg béllazítót és enyhe nyugtatót szedek, mert evés után a gyomrom és a beleim állandóan zubognak és gyakran van gyomoridegem. Az orvosom nem tudja mitől lehet, mert még nem találkozott ilyen esettel. De ez már nekem eléggé kellemetlen. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: erzso39

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

Kedves Erzso! Panaszait lehet, hogy a vékonybélben zajló emésztési zavarok/erjesztési folyamatok okozzák, de lehet savtúlműködés következménye a hasmenés. Hasnyálmirigy működési zavar szintén okozhat hasmenést. Végül bizonyos szorongásos állapotokhoz is társulhat hasmenés. Ezek kivizsgálása minden esetben gastroenterológus feladata, szerencsére Önnél a legrosszabb, legkellemetlenebb vizsgálattal kezdték, bátran állíthatom, hogy a többi vizsgálata egyszerűbb és elviselhetőbb lesz. A vastagbél tükrözés negatív eredménye viszont azt igazolja, hogy Önnek 10 évig vastagbél rákszűrésen nem kell részt vennie. Javulást kívánok.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. július 25., 21:13; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem szedni 2...
Furcsa dolog a székleten
Laboreredmény
Tisztelt Doktornő, Évente elvégzett kontroll laborvizsgálat eredményén a éhgyomori cukor, lipáz, koleszterin, valamint neutrofil és limfocita...
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a legutobbi...