• Nagyon lassú székletürítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr

        Az a problémám, hogy időnként érzem, hogy a székletem nagyon lassan "jön ki belőlem". Ha ilyenkor elmegyek wc-re és papírt használok, akkor rendszerint nyomot hagy a papíron. Alsóneműn csak nagyon ritkán látható meg, és nem is érezhető igazán, de amikor vetkőzök le, akkor rendszeresen érzem. A széketemet bármikor visszatudom tartani órákon át, de ezt képtelen vagyok, csak érzem, hogy jön. Korábban voltak hasi görcseim is, de kimutatták, hogy laktózérzékenységem van, és a diéta óta kevesebbszer fordul ez elő velem (a hasi görcs). Depresszióban szenvetek, nem tudom, hogy lehet-e összefüggés. A "széklet folyás" mellett nincsenek tünetek. Nem fájdalmas és nem is érzek sehol fájdalmat, nem véres a széketem, tulajdonképpen semmi testi tünet nem jelentkezik ez mellett. Kérem adjanak tanácsot.

        Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a székelési probléma témában

        Ilxen panaszt okozhat székrekedés (az összegyűlt széklet egy része elfolyósodik és így távozik), nyáktermelő polyp, de akár aranyeresség is. A konkrét diagnózishoz vastagbéltükrözés során juthatunk. Ennek birtokában lehet terápiát javasolni.


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-11 12:24:55; Megválaszolva: 2010. március 11., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: