Végbél viszketésem az aranyér miatt lehet?

Tisztelt Doktor! Nekem olyan problémám lenne, hogy már ugy egy honapja végbél viszketésem van vagyis miután székletüritésem van ( néha este lefekvéskor is) utána nagyon viszket de nem pont a végbelem hanem felette egy pár milliméterel már volt ugy hogy a wc papir véres volt egy kicsit, és pár hete észleltem egy csomot is pont a végbél nyilásom fele de az a csomó azota eltünt nem tudom hogy most ez aranyér? mert az aranyér tüneteinél a széklet véres is lehet de nekem ilyen probléma sose volt. Nagyobb fájdalom sincs csak akkor ha nagyon ki vakarom! Olvastam a végbél repedésröl is de annak a tüneteibe nem volt viszketés ugy hogy nem tudom hogy ez mi lehet orvoshoz nem fordultam.Nem használok illatosított wc papirt, a kammilás ülöfürdö jo tessz használtam Bepanten kenöcsöt is de nem használt! Azt szeretném ki deríteni hogy ez most aranyér mert akkor ugy kezelem. Azt tudni kell hogy 19-éves lány vagyok nincs gyermekem! Válaszát elöre is köszönöm! Tisztelettel!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

Kedves 19 éves lány!

A leírás alapján lehet aranyere is, illetve végbélrepedésre is jellemző lehet egy ún. előörs csomó kialakulása, mely a repedés végpontjában kialakuló szövetszaporulat. Az aranyér sem jár feltétlenül véres széklettel, illetve mindkettő viszkethet, fájdalmas lehet. Ha gyulladáscsökkentő kúpot használ a hétvégén, abból probléna nem lehet, mellette székletrendezés, fokozott intim higiénia, ülőfürdő. Ha nem javul, jövő héten proktológust keressen fel!

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. március 05., 13:35; Megválaszolva: 2010. március 05., 13:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...