Hasmenéses gyomorfájás

Tisztelt Weborvos! A családunkban már mindenkin átment egy rejtélyes gyomorfájós betegség, ami levertséggel, iszonyatos gyomorgörccsel, hányingerrel járt és érdekes módon csak 1-2 napig tartott. Én 4 napja vagyok beteg, csak nálam hasmenéssel is kiegészült a történet, a diéta ellenére (sós vízben főtt krumpli, keksz, gyógytea, pirítós) és olyan érzés mintha jól gyomorszájon vágtak volna, és most már gyakori habos, nyákos, székletem is van, ami sokszor vízjellegű. Nagyon fel vagyok puffadva, és elképesztő bélmozgással jár ami lehetetlenné tesz szinte minden mozgást. (32 éves vagyok, 57 kg, és 160 cm, 6 éve vegetáriánus, enyhe laktózérzékenységgel) Köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hasmenés témában

Leírása alapján fertőzéses gyomor-bélhurutban szenved. Ez leggyakrabban vírusos eredetű, de bacteriális is lehet. Javaslom, folytassa a diétát panaszmentessé válásáig, igyon sok folyadékot, végeztessen széklettenyésztést. Ennek

pozitivitása (bizonyos bacterium-fertőzés esetén) esetleg antibiotikus kezelés lehet szükséges. A gyógyulásban segíthet a probiotikumok fogyasztása is.

Kérdés: 2010. február 07., 10:04; Megválaszolva: 2010. február 07., 10:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladásos bélbetegség
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Több mint 2 hete tartó hasmenésem van. A székletem nyálkás és sárga színű, az utóbbi időben...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem...
Hasmenés és véres nyák
Mi baj lehet
Tisztelt Doktor úr A kérdésem a következő, még áprilisban kaptam a fogorvosomtól antibiotikumot 2 fajtát egymás után , hasmenésem lett és ez tart...