• bázikus por

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő!

        Székletproblémák, és savasodás miatt szeretném kicsit lugositani a szervezetemet a patikában kevert bázikus port vettem de ugy érzem minha vizesednék tőle kicsit jobban dagadnak a szemeim meg a bokám.Szivbetegség miatt napi 1 furosemidet szedek és elég sokat iszom.Kérdésem lenne, hogy a bázikus pornak van e viz visszatarto hatása mert ha igen akkor én azt hiszem nem szedhetem a szivem miatt.  Előre is  köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a bázikus por témában

        A bázikus porban mindenféleképpen sók vannak, melyek só- és következményes folyadékterhelést okoznak, így Önnel teljes egyetértésben nem javaslom ennek a fogyasztását. A székletproblémák és az "elsavasodás" megoldására az étrend kedvező irányú megváltoztatását javaslom (kevesebb állati fehérje és gyorsan felszívódó szénhidrát, több rost és növényi eredetű termék fogyasztása).


        Kérdés: 2010-02-03 10:56:17; Megválaszolva: 2010. február 03., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: