Hirdetés
      • Candida, ibs vagy mi ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!

        Összetett problémám van. Visszatérő nőgyógyászati gyulladásaim, fertőzéseim vannak (hüvelygomba, e-coli, hólyaghurut, kismedence gyulladás), most éppen úgy-ahogy tünetmentes vagyok-kapok majd hynevac vakcinát, de várnom lell vele, mer nincs raktáron. Csináltattam 2 hete HPV és Chlamydia tesztet, az egyik P2 a másik negatív lett. Engem viszont az aggaszt, hogy kb egy éve ezek mellé a bajok mellé párosult az állandó haspuffadás is, ami valamikor kisebb valamikor nagyobb mértékű, de állandóan fennáll. Próbálkoztam már puffadásgátlókkal mint pl., Espumisan, Pankreoflat de egyik sem használt. Kb fél éve voltam hasi ultrahangon, negatív. Néha fáj a belem és a hasam egy-két ponton és érzem, a menstruációm is kisugárzik a beleimre, olykor azok is fájnak nem csak lentebb. Valamikor tartós székrekedésem van, valamikor pedig hasmenés jellegű a székletem (ez menstruációkor inkább).

        Gondoltam már arra is, hogy Candidás lehetek, mert végbél viszketésem is szokott lenni a fentebb felsorolt tünetek mellé, viszont nem kívánom hevesen az édességet pl. IBS gyanúja is fennáll, de az sem konkrét megalapozott gondolat alapján.

        Nem tudom, mit lehetne ezek után a következő lépésem? Gasztroenterologia? Ön szerint mi bajom lehet? A krónikus nőgyógyászati gyulladás okozhat ilyen állandó puffadásos néha szúró, tompa fájalmakat?

         

        Patrícia

         

        WEBBeteg szakértő válasza a puffadás témában

        Kedves Patrícia!

        A problémának étrendi, nőgyógyászati, gasztroenterológiai oka is lehet.

        Elsőként azt javaslom, hogy hagyja el az egyszerű szénhidrátokat, a puffasztó ételeket, a szénsavas italokat, a fehér lisztből készült péksüteményeket. Fogyasszon bőven rostot, probiotikumot, folyadékot. Egyen lassan, alaposan rágjon meg minden falatot, evés közben ne rágózzon, ne beszéljen! Az Espumisan szedését is javaslom, hátha így hat, hogy étrendi változtatás is van. Ha ezek pár hét alatt nem hoznak sikert, akkor gasztroenterológiai szakrendelést keressen fel.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 09:52:39; Megválaszolva: 2010. február 02., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: