ERCP+EST

Tisztelt Plósz János DoktorÚr!

Válaszával kapcsolatban az lenne a kérdésem EST beavatkozás során milyen tapasztalatok vannak a mellékhatással kapcsolatban. Kinek ajánlott megcsinálni, és milyen problémák jelentkezhetnek utána ezek sulyosabbak lehetnek mint ha nem avatkoznának be? . Az EST megoldás és a gyógyszeres mellett van még más mód a fájdalom megszüntetésére? .Köszönettel. Tariné

Dr. Deli Tamás válasza ercp témában

Oki kezelésként az EST jön szóba, a sphincter átmetszésével az epeelfolyási akadály megszűnik, így ha tényleg ez okozta a panaszokat, ezeknek is múlnia kell. Szövődményként vérzés (0.5-1%) , esetleg bélátfúródás illetve hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel (1-7%) . A gyógyszeres és endoscopos kezelésen kívül egyéb megoldást nem ismerek (korábban simaizom-bénító botulinus-toxinnal is végeztek tanulmányokat, de a klinikai rutinba ez nem került be) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2009. szeptember 09., 11:17; Megválaszolva: 2009. szeptember 09., 11:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Két lelet közti egyezés!
Jó napot kívánok segitségére lenne szükségem az alábbi kérdésben! Ercp vizsgálat során nézik e azokat a dolgokat amiket gyomor tükrözés...
vater papilla betegsége
Tisztelt Doktorúr! Most végeztek rajtam ERCP vizsgálatot, aminek az eredménye: KEMÉNY VATER PAPILLA és ezáltal nehezen kanülálható! Az lenne a...
Epeút?
Tisztelt Doktonő, ill. Doktor úr! Decemberben epekő elakadás miatt ERCP-t végeztek, metszést az epevezetékemen, ha jól tudom. Azóta 3x volt 1...
Epeútelzáródás
T.Doktor! Uh leletben choledocholithiasis és záró követ a papillánál diagnosztizáltak a 83 éves papámnál. ERCP.-t javasoltak, ami nem történt...
Széklet vér lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr Ma kaptam meg a széklet vér leletemet, mely negatív lett, de az eredmény 10 ng/ml. Azt írja, a referencia 100 ng/ml alatt negatív, de...