Borsónyi dudor a végbélnél

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Elnézését kérem, hogy részletes leszek, de nagyon félek! Fürdés közben észrevettem, hogy a végbél nyílásánál (érintéskor) fáj ha tisztálkodom. Tapintásra egy borsónyi nagyságú, lilás-kékes-bordós színű gombócot fedeztem fel közvetlenül a végbélnyílás (bal) szélénél, kívül. Tükörben meg tudtam nézni. 30 éves vagyok, szültem már, semmilyen gondom nincs a székletürítéssel, refluxos vagyok. Kérem, segítsen nekem, mi lehet ez? Kell-e orvoshoz mennem, vagy elmúlhat magától? Ha kell, hová kell menni vele? Mi lehet ez? Nagyon félek, és nagyon megijedtem! Előre is köszönöm a segítségét, és nagyon várom a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Nagy valószínűséggel egy külső aranyeres csomót észlel, mely betrombotizálva fájdalmassá válik. Javaslom szedjen Detralex tablettát (2x3, majd 2x2, majd 2x1, 4 naponta csökkentve a dózist) , használjon aranyeres kenőcsöt és kúpot (Mastu Forte) , esténként langyos-sós-kamillás ülőfürdőt. Ha panaszai pár napon belül nem szűnnek, keresse fel a területileg illetékes sebészeti vagy proktológiai szakrendelést.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 29., 13:05; Megválaszolva: 2009. július 29., 13:05
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok