A reggeli kávé és cigaretta lehet e az oka a hasmenésnek?

Tisztelt Doktor Úr!

Pár hónapja volt egy tüszős mandula gyulladásom amire antibiotikumot kaptam. Utána igyekeztem helyreállítani az emésztésem probiotikus termékekkel. Azonban pár hete minden reggel miután elfogyasztottam a kávémat és egy szál cigarettát hasmenésem van. Tisztában vagyok a kávé illetve a cigaretta okozta aktívabb bélműködés jelenlétével. Korábban is így kezdődtek a reggelek, azonban nem volt hasmenésem. A nap további részeiben csak ritkán van híg székletem, azonban reggel mindig.

Összefüggésben lehet e a korábbi antibiotikumos kezeléssel illetve a nem túl egészséges szokásaimmal a hetek óta tartó hasmenés?

Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Teljesen jól látja a probléma lényegét. A probiotikumok sokat segítenek, de a normál bélflóra helyreállása heteket vehet igénybe. Emellett legalább átmenetileg a dohányzás elhagyása is erősen javasolt.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 29., 17:09; Megválaszolva: 2009. június 29., 17:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladásos bélbetegség
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Több mint 2 hete tartó hasmenésem van. A székletem nyálkás és sárga színű, az utóbbi időben...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem...
Hasmenés és véres nyák
Mi baj lehet
Tisztelt Doktor úr A kérdésem a következő, még áprilisban kaptam a fogorvosomtól antibiotikumot 2 fajtát egymás után , hasmenésem lett és ez tart...