Koros hasmenes

Tisztelt Doktorno!

Most eloszor vettem a batorsagot, hogy kerdezzek.26 eves no vagyok, evek ota kuszkodok a problemammal, ami a kovetkezo: folyamatos jelleggel hasmenesem van.Nem mindennapos, de mondhatjuk hetrol hetre visszatero. Arra rajottem milyen eteleket, italokat kell mellozzek az etrendembol.Pl a tej, paradicsomos etelek. Az alkohol, amit nem fogyasztok rendszeresen, csak neha neha, mikor a barataimmal elmegyunk meginni valamit nagy problemat okoz. Megis van egy nagyobb gondom. A hasmenes nem jelentkezik ezek elfogyasztasa utan. Minden esetben miutan ragyujtok, utana van hasmenesem.Nem tudom kideriteni tulajdonkeppen akkor mi is okozhatja, a cigaretta? Probalkoztam a leszokassal, nagyon nehez.De mikor nem gyujtottam ra napokig, nem volt hasmenesem.En ugy gondolom a cigaretta csak kivaltja azt a problemat, amim van.Ez sajnos evek ota igy van, orvosnal voltam egyszer ketszer, de nem sok eredmennyel.Erdekelne az on velemenye!

Valom valaszat! Tisztelettel: Peter Judit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasmenés témában

Kedves Péter Judit!

Véleményem szerint hasmenéses jellegű irritábilis bél szindrómája van, melyet a dohányzás súlyosbít. Ez esetben nem mutatható ki szervi eltérés, a panaszokat a bélmotilitás, a bélbeidegzés zavara okozza illetve a stressz súlyosbítja. A dohányzás közismerten fokozza a bélmozgásokat (általános a reggeli kávé+cigi, majd székürítés szekvencia) . Javaslom, hagyja el a dohányzást, nem csak a hasmenés megszünése jelenti majd majd az egyetlen jótéteményt.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 23., 21:14; Megválaszolva: 2009. június 23., 21:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok