Lepedék, ajakszárazság

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 19 éves vagyok. A panaszom már hónapok óta fennáll: a nyelvem többé-kevésbé, de állandóan lepedékes, az ajkaim pedig szőlőzsírok és ajakírek ellenére is kiszáradnak, ragadóssá válnak. Megfigyeltem, hogy az ajakszárazság intenzív mozgás esetén még erősebb és fehéres, ragadós "valami" ül ki rájuk. (nem tudom, hogy ezt nevezik-e ajak/száj pállásnak) Étkezéskor ugyanakkor nincs olyan, hogy nehezebben tudnék nyelni vagy ilyesmi. A közelmúltban volt egy kis emésztési problémám, ami kis émelygésből, gyomortájéki égető érzésből, kis hideg érzetből állt. Ez pár napig tartott, diétázás után elmúlt. Jártam orvosnál és csináltak vérképet: az össz. bilirubin magas volt (27 volt 5-21-ig terjedő referencia tartománynál), a direkt bilirubin pedig a felső határon állt (5 volt 0-5-ig terjedő ref.tart-nál, minden más érték normális. Ezt csak azért írtam le, hátha összefügést lát a lepedékesség és az ajakszárazság között. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza lepedék témában

Kedves Kérdező! A minimális bilirubin emelkedés miatt ne aggódjon, nincs kapcsolata a lepedékkel meg az ajak-szárazsággal, ezen panaszokkal meg a fogorvosok illetékesebbek (részemről kis probiotikum-fogyasztás javasolt csak) Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. október 05.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Lepedék az ajkakon
Tisztelt Doktor Ur/ Doktorno! 34 eves no vagyok, evek ota fennallo, rendkivul zavaro panaszom van. Reggelre feher szinu lepedek jelenik meg az ajkaimon, bar...
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar