Lepedék, ajakszárazság

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 19 éves vagyok. A panaszom már hónapok óta fennáll: a nyelvem többé-kevésbé, de állandóan lepedékes, az ajkaim pedig szőlőzsírok és ajakírek ellenére is kiszáradnak, ragadóssá válnak. Megfigyeltem, hogy az ajakszárazság intenzív mozgás esetén még erősebb és fehéres, ragadós "valami" ül ki rájuk. (nem tudom, hogy ezt nevezik-e ajak/száj pállásnak) Étkezéskor ugyanakkor nincs olyan, hogy nehezebben tudnék nyelni vagy ilyesmi. A közelmúltban volt egy kis emésztési problémám, ami kis émelygésből, gyomortájéki égető érzésből, kis hideg érzetből állt. Ez pár napig tartott, diétázás után elmúlt. Jártam orvosnál és csináltak vérképet: az össz. bilirubin magas volt (27 volt 5-21-ig terjedő referencia tartománynál) , a direkt bilirubin pedig a felső határon állt (5 volt 0-5-ig terjedő ref.tart-nál, minden más érték normális. Ezt csak azért írtam le, hátha összefügést lát a lepedékesség és az ajakszárazság között. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza lepedék témában

Kedves Kérdező!

A minimális bilirubin emelkedés miatt ne aggódjon, nincs kapcsolata a lepedékkel meg az ajak-szárazsággal, ezen panaszokkal meg a fogorvosok illetékesebbek (részemről kis probiotikum-fogyasztás javasolt csak)

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. június 08., 16:23; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Túlzott hasi kutymorgás
Tisztelt Doktor Úr! A tavassza átestem koronavírus fertőzésen. Az ősz folyamán egyre többszőr tért vissza tünetként nagyobb gyomor kutymorgás...
DAO enzim túl alacsony
Tisztelt doktor úr/doktornő! Olyan problémával kapcsolatban lenne kérdésem amire sajnos sem a gasztroenterológián, sem a háziorvosom részéről...
Felhasi fájdalom
Tisztelt doktor Úr! 36 éves nő vagyok, nincs epe hólyagom és vakbelem sem. Két héttel ezelőtt írtam Önnek! Felhasi fajdalom miatt, mely a jobb...
Proctitis Ulcerosa, végbélrák
Tisztelt Doktor Úr! Korábbiakban már kérdeztem Öntől, és teljeskörű választ kaptam, ezért ismételten fordulnék Önhöz segítségéért. Röviden:...
Gyomorhurut?
Tisztelt Doktor Úr! Tüneteim néhány hete kezdődtek: erősen fűszeres étel és alkohol fogyasztása után este, lefekvéskor hidegrázás, szapora...