Apró, szúrkáló érzés a hasban, gyomorba

Tisztelt Doktor Úr!

Férjem k.b. 2 hónapja küzd gyomor, bélrendszeri panaszokkal.Tünetei: apró, szúrkáló érzés has, illetve, gyomortájékon, enyhe gyomor, illetve hasfájás, olykor puffadásérzés, túlzott bélmozgás, s néhány napja enyhe hányinger.Panaszai büfögés hatására enyhülnek, vagy megszünnek rövid időre.Általában napi egyszer van széklete, ami kicsit lazább és néha világosabb színű.Előfordul alkalmanként csípő érzés a szájában.Nyelve kissé lepedékes.Súlyát tartja.Végeztek nála hasi ultrahangot, negatív volt, a teljes vérképe is jó, vérsüllyedése volt kicsit magasabb, 12-es értékű.Helicibacter  gyorsteszt vizsgálat negatív. A gyomortükrözést megpróbálta, de nem sikerült lenyelnie a csövet. Mostanában gyakran idegeskedik, esetleg ez okozhat e ilyen panaszokat? Ha nem, akkor Ön mire gondol?

Köszönöm előre is válaszát!

Tisztelettel:Szilágyi Rita

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyomor-bélhurut témában

Kedves Rita!

Panaszát gyomor-bélhurut okozhatja, melyet az idegeskedés, a stressz súlyosbíthat. Javaslom étkezzen nyugodtan, lassan rendszeresen, tartson könnyű-vegyes diétát, átmenetileg használjon savcsökkentőket (Quamatel Mini recept nélkül kapható) , próbáljon meg Salvus vizes ivókúrát tartani. Emellett a probiotikumok (Lactív, Normaflore) segíthetnek az emésztés helyreállításában.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. május 31., 17:10; Megválaszolva: 2009. május 31., 17:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése