• A nagy gyomor ellen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A férjem (33 éves, 181cm magas, 82kg) van egy kis pocakja, de a gyomra is nagy. És ez  eléggé zavarja. Kissé görbült a háta, sokat fáj a gerince. Lehet ez a hasától? Az apukájának is nagy a gyomra. Örökölhető a nagy gyomor? Mit lehet tenni a nagy gyomor ellen? Válaszát köszönjük!Tisztelettel!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomormegnagyobbodás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyomor térfogata nagyban függ a bevitt táplálék mennyiségétől. A nagy gyomor sem okoz pocakot, ez utóbbit a hasfali és zsigeri zsírfelszaporodás eredményezi. A háti görbület és gerincfájdalom általában ettől független, a testtartás helytelensége és a hátizmok gyengesége okozhatja. A gyomor kitágulása ellen azt javaslom, egyen gyakran, keveset, nyugodtan, jól megrágva az ételt, valamint a folyadékbevitel is több részletben történjen. Emelett szükséges a rendszeres testmozgás  (a pocak eltüntetésére és a háti gerincproblémák miatt is).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-04 19:59:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés