• Melanosis coli

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr/nő!

         

        Nővéremnél pár hónapja vastagbéltükrözés során melanosis colit diagnosztizáltak.

        A biopszia ereménye is ezt a betegséget igazolta. A problémánk az lenne, hogy a betegség jelentésével, illetve következményeiről senki nem adott felvilágosítást. Annyit tudunk, hogy ez visszafordíthatattlan súlyos bélrendszeri megbetegedés.Gyógymód nincs rá.Nővéremnek hol székrekedése, hol hasmenése van.Félelemmel él, hogy akár vastagbéldaganat lehet e betegség következménye.

        Kérném önt, legyen szíves kifejteni a fent említett betegség jelentését, illetve lehetséges szövödményeit.

        Válaszát nagyon szépen megköszönjük!

        WEBBeteg szakértő válasza a melanosis coli témában

        Tisztelt Kérdező!

        A melanosis coli nem súlyos bélrenszeri megbetegedés, az endoszkópos vizsgálat során a vastagbél-nyálkahártya barnás elszineződését látjuk. Ezt pigmentlerakódás okozza a nyálkahártyában, általában krónikus hashajtószedés miatt (a senna származékok okozzák leggyakrabban). Maga a melanosis semmi eltérést nem okoz, a vastagbélrákkal nincs oki összefüggésben, a problémát általában a bélmotilitás zavara jelenti (emiatt fordul elő a rendszeres hashajtó-szedés). A melanosis miatt nincs oka aggodalomra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-03 19:34:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.