Terhesség alatti gyomor és bélrendszeri gondok

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Jelenleg 9 hetes terhes vagyok. A gyomor gondjaim már régebben kezdődtek, állandóan böfögtem, éjszakákon, vagy több órán át. Voltam kivizsgálásokon, gyomortükrözésen, nem találtak semmit. Kaptam gyógyszereket, de a gondom a salvus víz oldotta meg.

A terhességem kezdete óta hasmenésem volt, ki kellett cserélnem minden gyógyszeremet, a duphaston helyett utrogestan kúpot, 3 féle magnézium, több féle terhesvitamint próbáltam. Ideiglenesen elmúlt. De sokszor még most is van. Egy hete visszajött a böfögésem. A védőnőm szerint ne igyak salvus vizet, mert terheseknél hasmenést okozhat. Ami nálam amúgy is megvan. A háziorvosom szerint nyugodtan ihatom. A nőgyógyász nem ismeri, ezért renniet javasolt. A rennie nem használ.

Kérem javasoljon valamit a hasmenésre és az állandó böfögésre is!

Köszönettel: 9 hetes kismama

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza hasmenés témában

Kedves 9 hetes kismama!

A Salvus-vizet én is csak ajánlani tudom, eddigi betegtapasztalatok alapján hasmenést szokványos dózisban nem észleltünk. A víz jódtartalma is nagyon előnyös a terhesség során (a gyermek idegrendszeri fejlődéséhez szükséges) . Az áldott állapotban inkább székrekedéssel küzdenek a kismamák, így a terhességi kor előrehaladtával a hasmenés várhatóan megszűnik. Ha mégsem, a vérszegénység miatt általában szükséges vas-tabletta is hasfogó hatású.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 19., 20:05; Megválaszolva: 2009. április 19., 20:05
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok