• Kékes lila csomó lehet aranyér?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        2008.tavaszán egy kicsi kékes-lila csomót fedeztem fel a végbelem külső részén. Egy vérrög volt. Még akkor el is távolították sebészileg.

        Pár hete ez a problémám kiujjult a másik oldalon. Ismételten kiszedték a vérrögöt. 

        Eddig nem volt semmilyen aranyeres problémám. A székletem is rendben van. Nem tudom mitől alakul ki újra és újra. Vérezni nem szokott. Az orvos sem tudta megmondani.

        A diagnózis a következő az orvosi papíron: Nodi haem.ext.thromb.

        Ma reggel hasmenésem volt és azóta megint érzem az égető fájdalmat és most a végbelem mindkét oldalán. Szerintem megint ki fog jönni a dudor. lehet, hogy most több is.

        Mi lehet ennek az oka? Ez most már mindig így lesz?  Minden héten vagy hónapban mehetek leműtetni?

        A dédnagymamámnak talán pont végbélrákja volt, Rám is ez vár?

        Előre is köszönöm válaszát.

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező!

        Először is megnyugtatásképpen a végbélrák és az aranyeresség két külön betegségcsoport, az aranyeresség miatt nem alakul ki végbélrák. A bemetszéssel eltávolított vérrög eltávolítás csak tüneti terápia, magát az aranyerességet a beavatkozás nem szünteti meg, így nem csoda, hogy kiújult. Javaslom keressen fel proktológiai vagy gastroenterológiai szakrendelést, végeztessen végbél-tükrözést, az aranyeresség stádiumának megállapítására, és indokolt esetben ezt követheti az aranyerek műtéti ellátása (gumigyűrűvel való elszorítás, sebészeti aláöltés, HAL-műtét). A sebészeti módszerek, ha nem is végleges, de hosszútávú panaszmentességet biztosíthatnak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 20:46:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: